Hírek - 2011 július-december

Hírek - 2011 július-december

Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete az utazási irodán keresztül érkező osztrák vendégek számának növelése érdekében, több ausztriai turisztikai képviselettel (www.corps-touristique.at) közösen rendhagyó kampánybakezdett. Kooperációban Ausztria piacvezető turisztikai kommunikációs cégével (www.oruvision.com) országszerte féltucat utazási iroda, közel 100 kirakatában elhelyezett plazmaképernyőn feltűnő és hívogató utazási ajánlatok között a kedvelt turisztikai célországok is bemutatkoznak jellegzetes turisztikai termékeikkel. Magyarországot az egészségturizmus fellegváraként pozicionálja az MT Zrt a szomszédos Ausztriában; ennek megfelelően az újszerű forgalomélénkítő kampány keretében a fürdőéletet reprezentáló szimbolikus képekkel és ajánlatokkal találkozhatnak a járókelők, és az osztrák utazási irodákba betérő vendégek. Az akcióban olyan neves osztrák irodák vesznek részt, mint pl: Blaguss, Colombus, Ruefa, Gärtner Reisen stb.

 

A hazánkba történő szervezett beutaztatás részaránya Ausztriából a teljes osztrák vendégforgalom nem egész 10%-ára, míg a látogatóforgalom alig 1,5%-ára tehető. A csomagtúrák 80%-a utazási irodán, míg közel 20%-a on-line foglalási rendszeren keresztül talál gazdára. Ausztria egyik legtipikusabb B2C piacunk, ahol a nagyközönségi kommunikáció kulcsszerepet játszik, jóllehet a piaci részesedés fenntartása és további növelése érdekében a külképviselet folyamatosan növeli aktivitását a B2B területen is. Az Ourvison kommunikációs céggel való mostani együttműködés mindkét fenti stratégiai cél megvalósulását egyszerre szolgálja. A magyar turizmus forgalmának szempontjából az osztrák piac továbbra is meghatározó sikertényező, s a korábbi rekordévek után 2011-ben is sikerült szinten tartani, sőt tovább növelni az eredményeket. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt esztendő első 10 hónapjában 646 ezerosztrák vendégéjszakát könyveltek el a hazai szálláshelyek, amely a jó év végi „hajrának" köszönhetően az éves összesítéskor várhatóan meghaladja majd a 760 ezer vendégéjszakát, amely minden idők legjobb osztrák vendégforgalmánakszámít. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról, a 2011-es évről szóló összefoglaló beszámoló, s a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

Ungarnungarn_1_

 

Rendhagyó turisztikai évzáró Bécsben: rekord számú osztrák turista Magyarországon

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete több ausztriai turisztikai képviselettel (www.corps-touristique.at) közösen rendhagyó évzáró partner partit szervezett december 13-én a Schönbrunni karácsonyi vásár (www.schoenbrunn.at) keretében. A több órás esti szakmai találkozó jó alkalom volt az osztrák turisztikai szakújságírók és az Ausztriába akkreditált turisztikai képviseletek közötti informális tapasztalat- és véleménycserére. Az év vége felé közeledve az MT Zrt. részéről számvetésre is sor került: a magyar beutazó turizmus szempontjából az osztrák piac továbbra is sikertényező, s a tavalyi rekordév után várhatóan 2011-ben is sikerül szinten tartani, sőt tovább növelni az eredményeket. A legfrissebb adatok szerint az idei év első 10 hónapjában 646 ezer osztrák vendégéjszakát könyveltek el a hazai szálláshelyek, amely várhatóan a jó év végi „hajrának" köszönhetően éves szinten meghaladja majd a 760 ezer vendégéjszakát, amely minden idők legjobb osztrák vendégforgalmának számít. Kovács Balázs; az MT Zrt. ausztriai külképviseletének vezetője újságíróknak elmondta, hogy a Magyar Turizmus Zrt. idén az osztrák piacon 138 akciót valósított meg, amelyek közül a soros magyar EU-elnökséghez kötődő bécsi köztéri galéria, valamint Budapest „vendégszereplése" a bécsi karácsonyi vásáron azok, amelyek a legnagyobb szakmai és közönségsikert aratták, hasonlóan az idén először megrendezett „Nagy Magyar Turizmusnaphoz". Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról, a2011-es évről szóló összefoglaló beszámoló, s a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

CTCT2

 

Síelés előtt, helyett, vagy után is Magyarországra hívja az osztrák turistákat az MT Zrt.

többségben még mindig a nyomtatott sajtóban megjelenő cikkek és turisztikai hirdetések befolyásolják a leginkább. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai irodája a még több osztrák turista Magyarországra csábítása érdekében az év végi szabadságolások idejére időzítve egymás után jelenteti meg vendégcsalogató PR cikkeit a meghatározó ausztriai magazinokban, lapokban. Ausztria piacvezető utazási magazinja, a közel 300 ezer olvasóval rendelkező Reise aktuell decemberi száma egész oldalas tudósításban számol be a téli Budapest kulturális- és turisztikai ajánlatokról. A karácsonyi vásárok körképe mellett titkos tippkéntajánlja olvasóinak a frissen megnyílt Zlenik István Aranymúzeum felkeresését is az Andrássy úton. A vidéki ajánlatok közül a hévízi-tó egyedülálló wellness- és gyógyszolgáltatási palettáját mutatja be a cikk, míg Balatonfüred esetében az osztrák turisztikai magazin beszámol a díjnyertes szálloda legújabb attrakcióiról. Hasonló hangvételű, csalogató cikkek találhatóak Ausztria olyan népszerű szabadidős magazinjaiban, mint az ORF Nachlese, vagy éppen a TOP Timesmagazin adventi számai. Az MT Zrt. tanulmányútja alapján a szakmai sajtóban a Traval Management Austria (TMA) újságírója számolt be friss budapesti élményeiről, felhívva a magyar főváros egyedi turisztikai adottságaira az osztrák turisztikai szakma figyelmét. A kétszázezer olvasóval rendelkező Gewinn Magazinlegutóbbi száma egy exkluzív nyereményjáték keretében Budapestre invitálta 12 olvasóját. Az MT Zrt-vel partnerségben megvalósuló nyereményjátékot 2 oldalas, alapos részletességgel megírt, turistacsalogató cikk harangozta be. A fent említett cikkek egyaránt kitérnek arra, hogy egy Budapest téli vendégforgalmát élénkítő turisztikai kampány keretében most grátisz szállodai éjszakához és ingyenes fürdőbelépőhöz juthatnak a Budapesten szállást foglaló vendégek, akik a budapesti gyógyfürdőkben való ellazulást és felüdülés élményét összeköthetik a kulturális és egyéb turisztikai programokkal. A jövő év elejére tervezetttévékampánnyal együtt közel 5 milliós (!) célközönséghez jut el az MT Zrt. üzenete Ausztriában, miszerint „síelés előtt, helyett, vagy után" nálunk pihenjék ki téli fáradalmaikat az osztrák turisták.

 

A földrajzi közelség miatt az osztrákok elsősorban közúton, vagy vonattal utaznak hazánkba. Éppen ezért az MT Zrt. stratégiai együttműködésben november végétőlon-line és DM-kampányt indított Ausztria egyik piacvezető utazási irodájával, aRailtours Austria-val. Az ÖBB és a Rail Tours Austria törzsutasai hírlevélben is csalogató tájékoztatást kapnak a téli budapesti programlehetőségekről. A kiterjedt online és DM-akciónak, valamint a print megjelenéseknek köszönhetően is több százezer potenciális turista értesül az ellazító téli hazai kínálatról. Az Ausztriában vonattal utazók valamennyi IC és EC járat fedélzeti magazinjából(www.bahnmax.com) is kedvet kaphatnak az akciós budapesti tartózkodáshoz, a lap téli száma többoldalas összeállításban prezentálja a kurrens budapesti attrakciókat és a turisztikai akciót. Ausztria egyik legjelentősebb buszos utakraspecializálódott tour-operátorával (www.blaguss.at) és kiemelt partnerével (www.westbus.at) együtt, szintén közös kooperációban népszerűsíti az MT Zrt. a BWI-kampányt. A budapesti három-, négy- és ötcsillagos szállodák, a Magyar Turizmus Zrt., a Budapest Airport Zrt., a BTDM Turisztikai Nonprofit Kft., nemzetközi piacvezető utazási portálok és egyéb turisztikai szolgáltatók együttműködésében megvalósuló BWI-kampány várhatóan 8-10 több ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s több mint negyedmilliárd forintosaddicionális forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt:www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

bwi-72dpi

 

Taroltak a magyar kézműves termékek az ausztriai karácsonyi vásárokon

Az elmúlt héten hatalmas közönségsiker koronázta Budapestnek és a karácsonyi magyar kézműves termékeknek az egyidejű bemutatkozását a bécsi karácsonyi vásárokon. Az MT Zrt. közvetítésével rendhagyó módon idén először került sor arra, hogy Budapest önálló standdal jelen volt Bécs legnagyobb tradíciójú karácsonyi vásárán, a híres „Christkindlmarkt"-on. A budapesti Vörösmarty téri vásárhoz hasonlóan a bécsi bemutatkozón is a Budapest Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft.(BTDM) üzemeltette a faházat, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kézműves termékei és nívós ajándéktárgyai adományért cserébe megvásárolhatók voltak. A magyar kézművesek termékek rendkívülnépszerűek és keresettek voltak, az ajándéktárgyakon keresztül is sikerült felhívni az osztrákok és a Bécsbe látogató „adventelők" figyelmét, hogy Budapesten Európa egyik legautentikusabb, nívós és zsűrizett kézműves termékeket áruló karácsonyi vására várja az érdeklődőket. December 3-án pedig a bécsi magyar ENSZ Misszió közreműködésében került sor az ausztriai székhelyűENSZ (www.unvienna.orgadventi rendezvényén Magyarország turisztikai és gasztronómiai prezentációjára. Az egész napos jótékonysági fórumot mintegy 30 ezer (!) látogató kereste fel. A kézműves termékeket árusító, s herendi porcelánfestést bemutató magyar stand előtt a rendezvény egész ideje alatt hosszú sor kígyózott, s így jelentős felajánlás gyűlt össze a jótékonysági akción. Az MT Zrt. külön szórólapokkal is felhívta a bécsiek figyelmét arra, hogy a téli turisztikai Budapest-kampány (BWI -www.budapestwinter.com) keretében grátisz szállodai éjszakához és ingyenes fürdőbelépőhöz juthatnak a Budapesten most szállást foglaló vendégek, akik a budapesti gyógyfürdőkben való ellazulást és felüdülés élményét összeköthetik a kulturális és egyéb turisztikai programokkal. A BWI-kampány várhatóan 8-10 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s több mint negyedmilliárd forintos addicionális forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs)

 

ENSZ

 

Először mutatkozik be Bécsben a Budapesti Karácsonyi Vásár

Idén először került sor arra, hogy Budapest város karácsonyi- és téli turisztikai kínálatával jelen van Bécs legnagyobb tradíciójú karácsonyi vásárán: a városháza előtti téren (Rathausplatz) megrendezett Bécsi Karácsonyi Vásáron (www.christkindlmarkt.at). Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének közreműködésével megvalósuló akció keretében, advent első hetében - egészen december 2-ig - a Budapesti Karácsonyi Vásár önálló faházban mutatkozik be a bécsi forgatagban, közvetlenül a városháza (Rathaus) előtt felállított karácsonyfa tőszomszédságában. A budapesti Vörösmarty téri vásárhoz hasonlóan a bécsi bemutatkozón is a Budapest Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft.(BTDM) üzemelteti a faházat, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kézműves termékei és nívós ajándéktárgyai is megvásárolhatók, s az adománygyűjtés célját szolgálják. Az egyhetes akció kitűnő alkalom arra, hogy megmutassa az osztrákoknak, illetve a Bécsbe látogató „adventelőknek", hogy Budapesten Európa egyik legautentikusabb, nívós és zsűrizett kézműves termékeket áruló karácsonyi vására várja az érdeklődőket. Az MT Zrt. külön szórólapokkal is felhívja a bécsiek figyelmét arra, hogy a téli turisztikai Budapest-kampány (BWI -www.budapestwinter.com) keretében grátisz szállodai éjszakához és ingyenes fürdőbelépőhöz juthatnak a Budapesten most szállást foglaló vendégek, akik a budapesti gyógyfürdőkben való ellazulást és felüdülés élményét összeköthetik a kulturális és egyéb turisztikai programokkal. A bécsi Christkindlmarkt-nak (karácsonyi vásár) 700 éves hagyománya van, s a vásár 6 hetes nyitva tartása alatt 3 milliós látogatóforgalomra számítanak az osztrákok. A BWI-kampány várhatóan 8-10 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s több mint negyedmilliárd forintos addicionális forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

BudapestBudapest1

 

Magyarország prezentáció az osztrák turisztikai szakma legrangosabb estélyén

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete több ausztriai turisztikai képviselettel közösen rendezte meg november 28-án a „Corps Touristique Gálavacsorát", amely azosztrák turisztikai szakma egyik legrangosabb közéleti eseményévé nőtte ki magát az elmúlt évek során. A patináns bécsi Ferstel Palotában (www.palaisevents.at) az éjszakába nyúló estélyen mintegy 300 vendég vett részt: az ausztriai turizmus és sajtó teljes vertikuma képviseltette magát, jelen volt valamennyi meghatározó piaci szereplő. Az est moderátora, a Radio Wien sztárriportere: Peter Agathakis volt. A rendezvény keretében került sor a Corps Touristique (CT) díjak átadására (www.corps-touristique.at). Az „Év utazási irodája" díjat idén a Gruber Reisen nyerte el. A rangos elismerést az osztrák nemzetközi turisztikai képviseletek nevében Kovács Balázs, a CT alelnöke, az MT Zrt. külképviselője adta át a díjazottnak. A kísérőprogramok alatt az MT Zrt. munkatársai újságíróknak és az osztrák touroperátoroknak bemutatták BWI(www.budapestwinter.com) néven futó téli Budapest-kampány elemeit, amelynek célja a budapesti látogatóforgalom további erősítése. Az est folyamán levetítésre került az MT Zrt új budapesti kampányfilmje is. Az év vége felé közeledve számvetésre is sor került: a magyar beutazó turizmus szempontjából az osztrák piac továbbra is sikertényező, s a tavalyi rekordév után várhatóan 2011-ben is sikerül szinten tartani, sőt tovább növelni az eredményeket. A legfrissebb adatok szerint az idei év első 9 hónapjában 575 ezer osztrákvendégéjszakát könyveltek el a hazai szálláshelyek, amely 18 ezerrel több, mint az elmúlt évben, illetve 50 ezer vendégéjszakával (+10%) több, mint a – „válságévek" előtti – 2008-as bázis hasonló adatai. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

Ct_galaabendct_galaabend2

 

Grazban is téli üdülési ajánlatokkal csábítják Magyarországra az osztrákokat

Az elmúlt hétvégén 7. alkalommal rendezték meg a grazi repülőtéren Ausztria egyik legnagyobb értékesítési hálózattal rendelkező tour-operátorának: a KUONI (www.kuoni.at) utazási irodának „Élményvásárát" és workshopját. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete társkiállítók bevonásával, valamint az évek óta rendkívül közkedvelt kürtöskalács attrakcióval képviselte a hazai turisztikai kínálatot. Tekintettel arra, hogy a vásárlátogatók köre a KUONI törzsutasaibólkerül ki, minden alkalommal igen koncentrált és intenzív az érdeklődés az utazási ajánlatok iránt. Robert Biegler, a KUONI osztrák értékesítési igazgatója szerint a grazi házivásár az elmúlt hét esztendőben Stájerország meghatározó utazásiélményfórumává nőtte ki magát, ahol az utazásra készülők első kézből tájékozódhatnak a friss ajánlatokról. A korábbi évekhez képest a januári időpont helyett idén novemberre tették a szervezők a vásár megszervezését, amely időpont a kiállítói vélemények kiértékelése alapján a jövőben még változhat.

 

A magyar standon is konkrét érdeklődés volt tapasztalható a wellnessajánlatok iránt, a téli Budapest turisztikai ajánlatainak (www.budapestwinter.com) népszerűsítése érdekében pedig minden kürtöskalácshoz egy kampányismertető járt ajándékba, amelyből a vendégek megtudhatták, miként juthatnak ingyenes szállodai éjszakához, ha a közeljövőben hazánk fővárosába látogatnak. A budapesti három-, négy- és ötcsillagos szállodák, a Magyar Turizmus Zrt., a Budapest Airport Zrt., a BTDM Turisztikai Nonprofit Kft., nemzetközi piacvezető utazási portálok és egyéb turisztikai szolgáltatók együttműködésében megvalósuló BWI-kampány várhatóan 8-10 több ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s több mint negyedmilliárd forintosaddicionális forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt:www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

grazgarzPB270111

 

A vadászati turizmust népszerűsítette a Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. és öt állami erdőgazdaság összefogásában idén november 22-én került sor hazánk vadász-turisztikai kínálatának szakmai prezentációjára a szomszédos Ausztriában. A szakmai kapcsolatépítés céljából megszervezett fórum igen eredményesnek és sikeresnek bizonyult, a magyar erdőgazdaságok által nyújtott vadászati szolgáltatásokról és lehetőségekről mintegy 40 osztrák vadásztársaság, vadászat-szervező cég, utazási iroda és a szaksajtó gyűjtött első kézből információt. Az osztrák szakemberek közül többen már konkrét elképzelésekkel és ajánlatkéréssel érkeztek a magyar partnereikhez. A bécsi magyar nagykövetség reprezentatív palotájában tartott, egész estét betöltő rendezvényen értékes vadászhétvégék is kisorolásra kerültek, majd ezt követően a vendégek vadételekből összeállított vacsora keretében közelebbről is találkozhattak a magas színvonalú magyaros vendéglátással. Nem a mostani vadászati workshop volt az első eset, hogy a közös tulajdonosi struktúrához tartozó MT Zrt. és az állami erdőgazdaságokközösen keresik annak a lehetőséget, hogy a vadászati és egyéb turisztikai kínálatunkat meg- és elismertessük az osztrák piacon. E cél érdekében az idei februári salzburgi vadászati kiállításon az MT Zrt. és az erdőgazdaságok közös kiállítási standon jelentek meg. Mint arról korábban beszámoltunk, az MT Zrt. a közelmúltban ugyancsak partnerségben a hazai erdőgazdaságokkal tanulmányutat szervezett az osztrák Bahnmax magazin főszerkesztője és szakértője számára, amelynek célja a magyarországi kisvasutak, mint turisztikai attrakciók bemutatása volt. A sikeres tanulmányút alapján 6 oldalas exkluzív összeállítás jelent meg az osztrák szövetségi vasutak (ÖBB) fedélzeti magazinjának számító Bahnmax magazin legutóbbi őszi számában, amelyet további két cikksorozat követ majd. Ausztria hazánk egyik legfontosabb turisztikai küldőpiaca, ahonnan az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődés Magyarország iránt. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt:http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

Jagdworkshopjagdworkshop2jagdworkshop3

 

 

Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete egymás után indítja Budapest téli vendégforgalmát élénkítő kampányakcióit (BWI - www.budapestwinter.com) az osztrák piacon. A földrajzi közelség miatt az osztrákok elsősorban közúton, vagy vonattal utaznak hazánkba. Éppen ezért az MT Zrt. stratégiai együttműködésben on-line és DM-kampányt indított Ausztria egyik piacvezető utazási irodájával, a Railtours Austria-val. Awww.railtours.at internetes oldal startlapja e héttől kezdődően konkrét ajánlatokkal és programajánlókkal csinál kedvet az osztrákoknak egy adventi budapesti kikapcsolódáshoz. Részletes leírás olvasható itt például a budapesti karácsonyi vásárról, amely az egyik legautentikusabb Európában, illetve „melegen ajánlják" a budapesti gyógyfürdők felkeresését is, amely a BWI-kampány keretében kedvezményesen tehető meg. Osztrák Szövetségi Államvasút (ÖBB) és a Rail Tours Austria törzsutasai hírlevélben is kedvcsináló tájékoztatást kapnak a téli budapesti ajánlatokról. A magyarországi termálfürdők iránt érdeklődőknek további tucatnyi konkrét wellness-ajánlatot is kínálnak az utazási honlapon. A következő hetekben a kiterjedt online és DM-akciónak köszönhetően több százezer potenciális turista értesül a az ellazító téli hazai kínálatról. Az Ausztriában vonattal utazók valamennyi IC és EC járat fedélzeti magazinjából (www.bahnmax.com) is kedvet kaphatnak az akciós budapesti tartózkodáshoz. A téli Budapest turisztikai kínálatát népszerűsítő akciósorozat elemekét az MT Zrt. közvetítésében Budapest város idén először képviselteti turisztikai kínálatát a Bécsi Karácsonyi Vásáron (www.christkindlmarkt.at), amely jó lehetőség, hogy még az adventi időszak elején közvetlenül felhívják az osztrákok figyelmét a magyar fővárosba csábító ajánlatokra. A BWI-kampány keretében grátisz szállodai éjszakához és ingyenes fürdőbelépőhöz juthatnak a téli időszakban Budapesten szállást foglaló vendégek, akik a budapesti gyógyfürdőkben való ellazulást és felüdülés élményét összeköthetik a kulturális és egyéb turisztikai programokkal. Ausztria egyik legjelentősebb buszos utakraspecializálódott tour-operátorával (www.blaguss.at) és kiemelt partnerével (www.westbus.at) együtt, jövő januártól szintén közös kooperációban népszerűsíti az MT Zrt. a BWI-kampányt. A budapesti három-, négy- és ötcsillagos szállodák, a Magyar Turizmus Zrt., a Budapest Airport Zrt., a BTDM Turisztikai Nonprofit Kft., nemzetközi piacvezető utazási portálok és egyéb turisztikai szolgáltatók együttműködésében megvalósuló BWI-kampány várhatóan 8-10 több ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s több mint negyedmilliárd forintos addicionális forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

railtours

 

Rangos díjat nyert a Magyarország-imázsfilm Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének munkatársait érte az a megtiszteltetés, hogy 2011. november 11-én a Nemzetközi Turisztikai Filmfesztivál (www.cifft.com) bécsi díjkiosztó ünnepségén átvehették a Magyarországnak járó elismerő plakettet és oklevelet, amely alapján a „Hungary- World of Potencials" című turisztikai promóciós filmet a legjobb turisztikai reklámfilmek közé választották. Az idei turisztikai filmfesztiválon közel 1400 promóciós film mérette meg magát. A magyar Külügyminisztérium megrendelésére, a soros magyar EU-elnökség alkalmából Madarász Isti rendezésében készült film, egy éves megmérettetés és kiválasztás során jutott az utolsó körbe, s ennek alapján érdemelte ki a nagy presztízsű Nemzetközi Turisztikai Filmfesztivál Bizottságának elismerő díját.
A magyar emberek kreativitását, szellemi és kulturális értékeit, valamint az ország turisztikai attrakcióit színes, pergő formában bemutató filmet az MT Zrt. Ausztriában az elmúlt év során tucatnyi nagyközönségi- és szakmai rendezvényén vetítette, erősítve ezzel is a hazánkról Ausztriában meglévő jó országimázst. 2011 első felében a Magyar Turizmus Zrt. a soros magyar EU-elnökség apropóján Ausztriában is számos kapcsolódási lehetőséget használt ki annak érdekében, hogy hazánk turisztikai attrakcióit minél jobban megismertesse és elismertesse az erre fogékony osztrák célközönségben. A félév során közel 20 olyan nagy rendezvény és projekt került megvalósításra a szomszédos Ausztriában, amelyek a magyar külképviseletek (Nagykövetség, Collegium Hungaricum, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában valósulnak meg, s komoly turisztikai vonatkozásai is voltak. Az MT Zrt. ausztriai tevékenységéről további információk olvashatóak itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. A CIFFT fesztiválról és a díjazottakról további infó itt: www.cifft.com. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs)

 

GrandPrixGrandPrixWorldOfPotentials

 

Kiértékelésre kerültek az első Nagy Magyar Turizmusnap eredményei, tapasztalatai

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete kiértékelte az október 5-én Bécsben először megrendezett Nagy Magyar Turizmusnap (Großer UNGARN Tourismustag) eredményeit és összefoglalta a szakmai nap tanulságait. A tapasztalatokat és a jövőre vetített javaslatokat, valamint a sajtóvisszhangot egyaránt tartalmazó értékelő dokumentum letölthető az MT Zrt. külképviseleti honlapjáról innen: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok/dokumentumok. Mint ismert, október elején a bécsi magyar nagykövetség épületében egész napos randevút adott egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma. Prezentációk, workshopok és show-műsorok keretében az egészségturizmus termékeivel mutatkozott be Hévíz, Sárvár és Bük, míg új arcával az Ausztriában még titkos tippnek számító Kelet-Magyarország: Debrecen, Hortobágy és Hajdúszoboszló képviseletében. Több mint 60 turisztikai szakember, szolgáltató, polgármester érkezett erre a napra Magyarországról Bécsbe, hogy üzleti elképzeléseiket, turisztikai vonzerőiket és kincseiket megmutassák az osztrák utazási irodák, cégek és a sajtó képviselőinek. Ausztriából kétszázat is meghaladó számú utazási irodai és turisztikai szakember, valamint a sajtó és nagyobb cégek képviselői követték végig a programpontokat, így friss piaci információkat és alapos háttérismeretet gyűjthettek hazánkról, mint turisztikai desztinációról. A nagy turizmusnap részletes programja megtekinthető itt: http://tourismustag2011.visit-hungary.at, míg a Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában végzett szakmai tevékenységéről további információ magyar nyelven itt olvasható:http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs)

 

Újabb vendégvonzó cikkek a magyar fürdők varázsáról és a világ legnagyobb fürdőkádjáról az osztrák sajtóban

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai sajtóaktivitása nyomán újabb exkluzív cikkösszeállításban írnak a hazai gyógyfürdők egyediségéről és az általuk nyújtott kényeztető luxus-szolgáltatásokról. Ausztria legjelentősebb sport- és szabadidős magazinjának, a TOPtimes magazinnak a legfrissebb száma ezúttal a Hévízi-tavat és a hozzá kapcsolódó egészség- és aktív turisztikai szolgáltatásokat veszi górcső alá, ahol fejedelmi körülmények között természetes gyógytényezőkre alapozva lehet üdülni, fürdeni, relaxálni, kirándulni, kerékpározni, golfozni és a kulturális ajánlatokban alámerülni. A világ legnagyobb fürdőkádja alcímmel megjelent turista-csalogató cikk szerzője az MT Zrt. és a hévízi szolgáltatók tanulmányútja keretében járt a régióban.

 

Az MT Zrt. a professzionális színvonalon nyújtott, preventív jellegűegészségturisztikai szolgáltatásainknak az osztrák piacon való megismertetése és elismertetése érdekében szervezett tanulmányútja alapján Hévízről nemrégiben egy másik terjedelmes összeállítás is olvasható volt aWellness Magazinban. A magazin újságírója három egész oldalas, megkapó fotókkal gazdagon illusztrált összeállításban számolt be a hévízi csodatóról, ahol az ember minden baját elfelejti, s amely köré épülő egészségturisztikai és szépségipari szolgáltatások világszínvonalúak. Az osztrák fiatalok számára is sok élményt nyújtó desztináció feltétlen meglátogatásra érdemes, s a medicall wellness, mint kulcsszó, Hévíz kapcsán is egyre inkább előtérbe kerül – foglalható össze az invitatív cikk mondanivalója. Az MT Zrt szervezésében megvalósult tanulmányutak fő üzenete, – miszerint a hazai turisztikai szolgáltatók teljes mértékben felkészültek arra, hogy a XXI. század legmagasabb szintű elvárásainak megfelelően, ötcsillagos minőségben szolgálják ki az egészség megőrzésére nyitott, fiatalabb korosztályt, – teljes egészében visszaadja a frissen megjelent két cikk, amelyet a közeljövőben hasonlóak követnek más magazinok hasábjain is. Mint ismert az elmúlt években rekordszámú osztrák turista fordult meg hazánkban, akik évente közel 120 milliárd forintot költöttek nálunk. Ennek közel egyharmada közvetlenül az egészségturizmushoz kötődik. Ausztriáról, mint az egyik legígéretesebb küldőpiacunkról további szakmai információ az MT Zrt. képviseletének honlapján, itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt., Bécs)

 

heviz

 

Különleges magyar hetek a bécsi Radio Stephansdom műsorán

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének kezdeményezésére október 17. és 30. között, két héten keresztül a Liszt-év alkalmából minden Magyarországról szól a Radio Stephansdom műsorán. A napi közel 100 ezer, – a kultúrára és az utazásokra fogékony, – igényes hallgatóval rendelkező rádióadó partnerségben az ausztriai magyar képviseletekkel, valamint többek között az Elite Tours utazási irodával, két héten keresztül tematikus műsorfolyamot prezentál a Radio Stephansdom hullámhosszán. A magyar vonatkozású klasszikus muzsika és Liszt Ferenc korszakalkotó művei mellett a programban helyet kap magyar nyelvi kurzus is, illetve nyereményjáték keretében a budapesti Művészetek Palotája Liszt-koncertjére nyerhető belépő szállásajánlattal együtt a Danubius Hotels és a MÜPA felajánlásának köszönhetően. A kéthetes programot az MT Zrt. a Budapest Winter Invitation kampány (BWI – www.budapestwinter.com) népszerűsítésére is használja, amelynek keretében gratis éjszakához és ingyenes fürdőbelépőhöz juthatnak a Budapesten szállást foglaló vendégek. Az 1956-os forradalom ausztriai megemlékezése kapcsán, október 20-án ugyancsak Liszt zongoradarabjai csendültek fel a bécsi Stephansdom székesegyházban, amely megemlékezést Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök is megtisztelte jelenlétével. A Radio Stephansdom "magyar hetek" teljes műsorprogramja megtekinthető és hallgatható itt:www.radiostephansdom.at, a BWI kampány spotjai pedig letölthetőek innen:http://www.ungarn-tourismus.at/multimedia. A kéthetes turisztikai- és kulturális programajánló közvetlen promóciós értéke meghaladja a 100 ezer eurót (30 millió Ft). (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

Stephans_Dom

Stephans_Dom2

 

Hosszú hétvégés forgalomélénkítő rádiós kampányok Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete az október 26-ai osztrák állami ünnepet megelőző hosszú hétvégéhez időzítve őszi forgalomélénkítő kampányt szervezett stratégiai partnerségben Ausztria leghallgatottabb kereskedelmi rádiójával. Az „autós reggeli" (Staufrühstück - www.kronehit.at/staufruehstueck-2011) akció keretében Bécsben és környékén a forgalmas közlekedési csomópontokban várakozó autósok számára 10 ezer darab ajándékcsomagkerül szétosztásra, amely a szponzorok reggeli frissítőit és ajándékait tartalmazza (pl: gyümölcsnektár, édesség, napilap), valamint elhelyezésre kerültek hazai szállodák és éttermek speciális ajánlatát tartalmazó flyerek is. A kéthetes akció időtartama alatt 132 rádiós spot harangozta be az eseményt, amely folyamatosan nyomon követhető a www.kronehit.at honlapon is. Októberben isszámos akciót indított az MT Zrt. Ausztriában, így az elkövetkezendő időszakban több online, rádiós és print médiában megjelenő tudósítás, nyereményjáték és hirdetés hívja majd fel az osztrákok figyelmét arra, hogy érdemes az őszi pihenés és a hosszú hétvégék programjának tervezésekor Magyarországgal számolni. A rövidtávú, 1-3 napos üdülések terén hazánk a harmadik legkedveltebb célpont az osztrák turisták számára. Ausztriából tavaly rekordszámú, 756 ezer vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, s a legfrissebb statisztikák szerint 2011 első 8 hónapjában 4%-al tovább nőtt az Ausztriából érkező vendégforgalmunk a hazai szállodákban. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai kampányairól további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs).

 

kronehit

 

Hivatásturizmus felpörgetése érdekében további offenzívát folytat az MT Zrt. Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete összefogásban más országok nemzeti turisztikai képviseletével (www.corps-touristique.at) egész estét betöltőMICE workshopot szervezett Bécsben, 2011. október 13-án. A patináns, belvárosi Imperiál Hotelben (www.hotelimperialwien.at) tartott szakmai programon a magyar MICE- és turisztikai kínálatot hazai társkiállítókkal képviselte az MT Zrt. Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviseletének vezetője a rendezvényen újságíróknak hangsúlyozta, turisztikai szolgáltatásokban a magyar szolgáltatók többsége a XXI. század elvárásainak mindenben megfelelő szolgáltatást tud nyújtani, ezért Magyarország az osztrákok számára ideális konferencia desztináció, s ár-érték arányban is rendkívül kedvező helyszín céges utazásokhoz, szemináriumokhoz. A bécsi MICE workshopot megelőzően az osztrák piacon idén már közel féltucat fórumon mutatták be az MT Zrt. munkatársai hivatásturisztikai kínálatunkat, s október 12-14 között pedig rekordszámú, osztrák szakmai látogató kereste fel a budapesti Business Travel Showt. Az elkövetkezendő hónapokban Ausztriában további négy workshopot és prezentációt szervez az MT Zrt. osztrák utazási irodák, touroperátorok és a sajtó számára. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai piaca, ahonnan tavaly rekordszámú, 756 ezer vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, s a legfrissebb statisztikák szerint 2011 első 8 hónapjában 4%-al tovább nőtt az Ausztriából érkező vendégforgalmunk a hazai szállodákban. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai kampányairól további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs).

 

MICE

 

Ausztriában idén is számos akcióval népszerűsíti a téli Budapestet az MT Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete idén is számos akcióval készülBudapest téli vendégforgalmának élénkítése érdekében, amelynek célja, hogy az osztrák turisták és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma tovább emelkedjen a magyar fővárosban. Az elkövetkezendő időszakban számos online, rádiós és print médiában megjelenő tudósítás, nyereményjáték és hirdetés hívja majd fel az osztrákok figyelmét arra, hogy az idén hatodik alkalommal megszervezett Budapest Winter Invitation (BWI – www.budapestwinter.com) kampány keretében gratis vendégéjszakához és ingyenes fürdőbelépőhöz juthatnak, ha az akció keretében Budapesten foglalnak szállást. Ausztria meghatározó gazdasági és tesztmagazinja, a kétszázezer olvasóval rendelkezőGewinn Magazin legfrissebb száma egy exkluzív nyereményjáték keretében Budapestre invitálja 12 olvasóját. A szerencsés nyertesek ötcsillagos ellátást és kényeztetést kapnak ajándékba, s igénybe vehetik a város legérdekesebb és legattraktívabb turisztikai szolgáltatásait is. Az MT Zrt-vel partnerségbenmegvalósuló nyereményjátékot 2 oldalas, alapos részletességgel megírt, turistacsalogató cikk harangozza be a népszerű osztrák magazinban.
Az MT Zrt. sajtóaktivitása nyomán a Gewinn Magazinhoz hasonlóan egyre másra jelennek meg népszerű és olvasott osztrák életmódmagazinokban olyan tudósítások és beszámolók, amelyek az öntudatos, fiatal és trendi életérzéstkereső turistáknak ajánlják hazánk felkeresését. Az AUA osztrák légitársaságSkyline magazinjának szintén legfrissebb száma négy egész oldalas, színes összeállításban rendhagyó módon mutatja be olvasóinak Budapestet. A cikk szerzője 24 óra leforgása alatt megvalósítható programokat ajánl, amelybe belefér a Szoborpark felkeresésétől kezdve a legjobb éttermek kipróbálása, egy templomi Liszt koncert meghallgatása a belvárosban, úgy mint az Andrássy úti Párizsi áruház Lotz-termében a kávézás, amely közben a mennyországban érezheti magát a látogató. Legutóbb a női lifestyle magazinok (Wienerin, Miss, Comliment, Diva) ausztriai portáljának, a www.typischich.at újságírója tett az MT Zrt. meghívására látogatást Magyarországon. A konkrét program, szállás és útvonalajánlóval kiegészített cikkek több százezer potenciális osztrák turista számára teszik vonzóvá Magyarországot. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai piaca, ahonnan tavaly rekordszámú, 756 ezer vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, s a legfrissebb statisztikák szerint 2011 első 8 hónapjában 4%-altovább nőtt az Ausztriából érkező vendégforgalmunk a hazai szállodákban. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai kampányairól további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs).

 

Budapest

 

Rendhagyó akcióval népszerűsíti Ausztriában a dunai gőzhajózást a Magyar Turizmus Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete együttműködésben az osztrák RUEFA utazási irodával (www.ruefa.atértékesítésösztönző akciót indított a Budapestet gőzhajóval felfedező túracsomag népszerűsítése érdekében. Az akció nyitott más irodák utazási ügynökei és további viszonteladók számára. Akik a legeredményesebbnek mutatkoznak az ajánlat értékesítésében maguk is részt vehetnek a dunai gőzhajós úton, illetve a RUEFA szervezésében külön „Magyarország tovább-képzésben" is részesülnek. A RUEFA valamennyi dunai hajóútja során külön Magyarország-sarkot létesít a hajók fedélzetén, ahol az MT Zrt. kiadványaiból és információs füzeteiből tájékozódhatnak az osztrák turisták az aktuális magyarországi programokról. A hazánkba történő szervezett beutaztatás részaránya Ausztriából a vendégforgalom nem egész 10%-ára, míg a látogatóforgalom alig 1,5%-ára tehető. A csomagtúrák 80%-a utazási irodán, míg közel 20%-a on-line foglalási rendszeren keresztül talál gazdára. Ausztria egyiklegtipikusabb B2C piacunk, ahol a nagyközönségi kommunikációkulcsszerepet játszik, jóllehet a piaci részesedés fenntartása és további növelése érdekében a külképviselet folyamatosan növeli aktivitását a B2B területen is. Ez utóbbit szolgálja a RUEFA irodával való jelenlegi kooperáció is. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok/hirek. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

ruefa

 

Először kerül megrendezésre a Nagy Magyar Turizmusnap Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében idén október 5-én először kerül megrendezésre a Nagy Magyar Turizmusnap (Großer UNGARN Tourismustag) Bécsben, ahol egész napos randevút ad egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma. Prezentációk, workshopok és show-műsorok keretében az egészségturizmus termékeivel bemutatkozik Hévíz, Sárvár és Bük, míg új arcával az Ausztriában még titkos tippnek számító Kelet-Magyarország: Debrecen, Hortobágy és Hajdúszoboszló képviseletében. Több mint 60 turisztikai szakember, szolgáltató, polgármester érkezik erre a napra Magyarországról Bécsbe, hogy üzleti elképzeléseiket, turisztikai vonzerőiket és kincseiket megmutassák az osztrák utazási irodák, cégek és a sajtó képviselőinek. Ausztriából kétszázat is meghaladó számú utazási irodai és turisztikai szakember, valamint a sajtó és nagyobb cégek képviselő regisztrálták magukat a rendezvényre, hogy friss piaci információkat és alapos háttérismeretet gyűjthessek hazánkról, mint turisztikai desztinációról.

 

A b2b jellegű szakmai rendezvényt nagy várakozás előzi meg az ausztriai turisztikai szakma részéről is, a legnagyobb osztrák turisztikai szaklap, a TAI a rendezvény apropóján egész oldalas interjút közölt Kovács Balázzsal, az MT Zrt. ausztriai külképviselőjével. Az elmúlt hetekben valamennyi ismert osztrák turisztikai újság foglalkozott a rendezvénnyel, meglátogatásra ajánlva azt a szakmának. A TAI interjúban részletesen bemutatásra került az MT Zrt. piaci stratégiája, amely Ausztriában is az egészségturizmus fellegváraként pozicionálja hazánkat. A cikk kitér arra, hogy az osztrák piac meghatározó jelentőségű a hazai beutazóforgalmunk tekintetében, hiszen a szomszédos Ausztriából érkező turisták170 millió eurót fordítanak Magyarországon az egészségük megőrzésére, amely az összes külföldi hasonló célú hazánkban jelentkező költésének közel egyharmada (!). Az egészségturisztikai vonzerőket az első Nagy Magyar Turizmusnapon Hévíz Sárvár, Bük és Hajdúszoboszló képviseli, ez utóbbi annak a stratégiai célnak jegyében, hogy Kelet-Magyarország turisztikai potenciálját is megismertessék, illetve elismertessék Ausztriában. Nem véletlen, hogy Debrecen és Hortobágy is „nagy erőkkel" vonul fel a kiemelt szakmai eseményen.

 

Természetesen a Liszt-év jegyében a zene és a kulináris élvezetek is terítékre kerülnek az október 5-ei szakmai nap során, amelynek különös apropót ad, hogy a Liszt-jubileumot Ausztriában is ünneplik. Az új kor "kihívásainknak" megfelelőensztárvendége is lesz a rendezvénynek: az Ausztriában rendkívül népszerű, ismert és elismert, Dancing Star nyertes Ekker Balázs és osztrák partnerének személyében. Az MT Zrt. szakmai koncepciójának megfelelően minden évben más-más turisztikai régió és termék kap majd hasonló formában bemutatkozási lehetőséget az osztrák piacon. Az idei fórum ebből a szempontból hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre, amelynek konkrét eredményéről a későbbiekben beszámolunk. A nagy turizmusnap részletes programja megtekinthető itt: http://tourismustag2011.visit-hungary.at, míg a Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában végzett szakmai tevékenységéről további információ magyar nyelven itt olvasható: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs)

 

Ungarn_Tage

 

Az MT Zrt. a Gyógyító-Magyarországról készült kisfilmekkel is csábítja az osztrák turistákat

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete által a közelmúltban szervezett sikeres sajtóút eredményeként számos érdekesen egyedi rövidfilm, azegészségturizmus nagyhatalmaként, a gyógyulás és rekreáció fellegváraként ajánlja a hazánkat és annak fővárosát az osztrák üdülni és kikapcsolódni vágyók számára. Az ausztriai senior korosztály körében a legnépszerűbb on-line életmódmagazin, a 55plus-magazin forgatócsoportja által készített kisfilmek és tudósítások a magyar egészségturisztikai szolgáltatások egyediségét, magas szakmai színvonalát és kedvező ár-érték arányát hangsúlyozzák ki. A budapesti fürdők és a legújabb fejlesztések mellett nívós medical wellness központ és fogorvosi szolgáltatásokról szóló körkép is megtalálható a filmek között, amelyek közvetlenül elérhetőek az on-line magazin (www.tv.55plus-magazin.net) nyitólapjáról, és utazás (Reise) menüpontjából, amelyet havonta 150 ezer célcsoportba tartozó látogató keres fel. Mint ismert az elmúlt években rekordszámú osztrák turista fordult meg hazánkban, akik évente közel 130 milliárd forintot költöttek nálunk. Ennek több mint egyharmada közvetlenül az egészségturizmushoz kötődik. Ausztriáról, mint az egyik legígéretesebb küldőpiacunkról további szakmai információ az MT Zrt. képviseletének honlapján, itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt., Bécs)

 

Bécsben a Bank Austria és a magyar külképviseletek közösen népszerűsítik hazánkat

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete együttműködésben a UniCredit Bank Austriával, valamint a többi ausztriai magyar képviselettel (nagykövetség, Balassi Intézet – Collegium Hungaricum) „Magyar Napok Bécsben" címmel közös kiadványban prezentálják az osztrák fővárosban látható és megélhető magyar vonatkozású programokat, kezdve Robert Capa fotókiállításától, a kortárs fotóművészeti bemutatókig egészen a magyar táncszínházon keresztül a felolvasóestekig. Az október 17-ig tartó széles spektrumú programsorozatnak része az MT Zrt. szervezésében megvalósuló „Nagy Magyar Turizmusnap" is. Az október 5-én Bécsben megrendezésre kerülő turizmusnap (Großer UNGARN Tourismustag) keretében egész napos randevút ad egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma. Prezentációk, workshopok és showműsorok keretében az egészségturizmus termékeivel mutatkozik be Hévíz, Sárvár, Bük, s új arcával az Ausztriában még titkos tippnek számító Kelet-Magyarország: Debrecen, Hortobágy és Hajdúszoboszló képviseletében. Több tucat turisztikai szakember, szolgáltató, polgármester érkezik erre a napra Magyarországból Bécsbe, hogy a kincseiket, turisztikai vonzerőiket megmutassák az osztrák utazási irodáknak, cégeknek és a sajtó képviselőinek. Természetesen a Liszt-év jegyében a zene és a kulináris élvezetetek is terítékre kerülnek a szakmai esemény során. Az új kor "kihívásainknak" megfelelően sztárvendége is lesz a rendezvénynek: az Ausztriában rendkívül népszerű, ismert és elismert Dancing Star nyertes Ekker Balázs és osztrák partnere személyében. A magyar turizmusnapról további információ itt: http://tourismustag2011.visit-hungary.at, míg a Bank Austria „Magyar Napok Bécsben" című kiadványa megtekinthető itt:www.bankaustria.at/informationspdfs/Ungarische_Tage_in_Wien.pdf.

 

Az MT Zrt. ausztriai képviselete az osztrák turisták Magyarországra csábítása érdekében egyre gyakrabban veti be az új típusú kapcsolat-marketing(relationship marketing) eszköztárát. A kölcsönös előnyökön nyugvó, s a szinergikus kapcsolatokat kihasználó kooperációk jegyében a Bank Austria mellett legutóbb a – Bécs város és az osztrák Raiffeisenbank tulajdonában lévő –mycentrope.com holding turisztikai divíziójával alakított ki stratégiai együttműködést. Az együttműködés keretében a mycentrope.com portálcsaládon és a mögötte álló – a legolvasottabb osztrák hetilapokat, magazinokat tömörítő –médiapartnereken keresztül juttatja el az MT Zrt. turisztikai üzeneteit a potenciális turistákhoz. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai küldőpiaca, ahonnan csak az éves turisztikai költés az elmúlt évek átlagában 90 milliárd forintra tehető. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

BankAustria

 

Sikeres magyar nap Grazban államfői részvétellel

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete együttműködésben a magyar nagykövetséggel és Collegium Hungaricum bécsi intézetével szeptember 28. és 29. között nagyszabású magyar est, vásári részvétel, kiállításmegnyitó, valamint üzleti fórum keretében mutatkozott be az ausztriai Grazban. A kétnapos magyar rendezvénysorozat nyitóakkordját a szeptember 28-án a grazi Stephaniensaalban megrendezett Liszt- koncert jelentette a pécsi Pannon Filharmonikusok vendégszereplésének köszönhetően. Az ünnepélyes koncertet az osztrák államfő, Heinz Fischer is megtisztelte részvételével. MásnapMarsalkó Péter pécsi fotóművész, „Pécs, a határtalan város" címűfotókiállításnak megnyitójával folytatódott a magyar rendezvénysorozat a grazi vásár területén, amely a két Európai Kulturális Főváros: Graz és Pécs közötti kapcsolat további erősítését is szolgálja. A délután üzleti fórum keretében a hazánk gazdasági törekvéseiről és turisztikai aktualitásairól kaptak információt a grazi üzletemberek, cégvezetők. A magyar rendezvénysorozat apropóján a kulturális fővárosok, Graz és Pécs testvérvárosi kapcsolatainak további turisztikai erősítéséről is konkrét elhatározások születtek a városvezetők és az MT Zrt. külképviselőjének megbeszélései során. A Magyar Turizmus Zrt. szakmai rendezvénysorozatának következő állomása október 5-én Bécs, ahol az első Nagy Magyar Turizmusnap keretében az osztrák és a magyar turisztikai szakma és üzleti körök adnak egymásnak randevút, az Ausztriából érkező vendégforgalmunk további dinamizálása érdekében. Mint ismert, Ausztria második legnagyobb turisztikai küldőpiacunk, ahonnan az elmúlt években folyamatosan és dinamikusan nőtt a vendégéjszakák száma, s a legfrissebb adatok szerint, 2011 első 7 hónapjában további 3 százalékkal bővült a vendégforgalom a tavalyi bázishoz képest. Az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező küldőpiacunkról további szakmai információk itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs)

 

 

GrazGraz_ungarnUngarnTage

 

Ismét egy újabb cikk a magyar fürdők varázsáról és luxus szolgáltatásiról az osztrák Wellness Magazinban

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai sajtóaktivitása nyomán újabb exkluzív cikkösszeállításban írnak a hazai gyógyfürdők egyediségéről és az általuk nyújtott kényeztető luxus-szolgáltatásokról. Az osztrák Wellness Magazinlegfrissebb száma ezúttal a budapesti Széchenyi-fürdőt veszi górcső alá, ahol fejedelmi körülmények között a gyógyvízben ülve még sakkozni is lehet, így meglátogatása a luxusra és pihenésre egyaránt vágyó utazóknak feltétlenül ajánlott. Az „elit fürdőkádja" című folytatásos cikk Európa fürdői közül ajánl néhányat, amelyek nemcsak egyediek, hanem a kényeztetést luxus színvonalon művelik. Ebből a szempontból a budapesti Széchenyi-fürdő olyan híres üdülőhelyek wellness-komplexumaival került egy osztályba, mint például a francia Saint-Tropez, az angol Dover és Folkstone, a svájci Locarno, vagy az ausztriai Baden.

 

Az MT Zrt. a professzionális színvonalon nyújtott, preventív jellegűegészségturisztikai szolgáltatásainknak az osztrák piacon való megismertetése és elismertetése érdekében szervezett tanulmányútja alapján nemrégiben egy másik terjedelmes összeállítás is olvasható volt a Wellness Magazinban. A magazin újságírója három egész oldalas, megkapó fotókkal gazdagon illusztrált összeállításban számolt be a hévízi csodatóról, ahol az ember minden baját elfelejti, s amely köré épülő egészségturisztikai és szépségipari szolgáltatások világszínvonalúak. Az osztrák fiatalok számára is sok élményt nyújtó desztináció feltétlen meglátogatásra érdemes, s a medicall wellness, mint kulcsszó, Hévíz kapcsán is egyre inkább előtérbe kerül – foglalható össze az invitatív cikk mondanivalója. Az MT Zrt szervezésében megvalósult tanulmányutak fő üzenete, – miszerint a hazai turisztikai szolgáltatók teljes mértékben felkészültek arra, hogy a XXI. század legmagasabb szintű elvárásainak megfelelően, ötcsillagos minőségben szolgálják ki az egészség megőrzésére nyitott, fiatalabb korosztályt, – teljes egészében visszaadja a frissen megjelent két cikk, amelyet a közeljövőben hasonlóak követnek más magazinok hasábjain is. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok/hirek. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

Ungarn_Wellness

 

 

A szeptember 27-ei Turizmus Világnapja alkalmából a kultúra és a turizmus összefogásának jegyében a Balassi Intézet-Collegium Hungaricum Wien, valamint az MT Zrt ausztriai képviselete egy közös kiadványban összefoglalta az idei év őszi-téli, magyar vonatkozású ausztriai programjait, amelyet Bécs több éttermében (pl.: Ilona Stüberl, Bürgerhof, Pilvax) a magyar ételt rendelő vendégeknek figyelmességként felszolgálnak. Így a finom magyaros étkek mellé, a Turizmus Világnapján a kulturális és turisztikai kínálatunk is terítékre kerül, ezzel is megköszönve az osztrák vendégek magyar ízek és Magyarország iránti bizalmát, szeretetét. A bécsi magyar képviseletek együttműködésében megjelenő kiadvány az év végéig 45 programot tartalmaz, amelyek során a magyar kultúra és hazánk turisztikai kínálata helyben elérhetően mutatkozik be az osztrák szakmai- és nagyközönségnek. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai küldőpiaca, ahonnan csak az éves turisztikai költés az elmúlt évek átlagában 90 milliárd forintra tehető. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

Turizmus_Vilagnapja

 

Optimista hangulat az Erste Bank bécsi utazási vásárán, keresettek a magyar ajánlatok

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete szeptember 15-én az Erste Bankbécsi utazási vásárán több száz érdeklődő előtt prezentálta hazánk aktuális turisztikai kínálatát. A nagyközönségi fórumon az Erste Bank munkatársai és kiemelt ügyfelei tájékozódhattak az őszi utazási ajánlatok között, ahol az MT Zrt. képviselete mellett 5 másik nemzetközi desztináció mutatkozott be az est folyamán. Volt olyan ügyfél, aki már a télre gondolva konkrétan a Budapest Winter Invitation kampány (www.budapestwinter.com) iránt érdeklődött a magyar standon. Az akció keretében Budapesten szállást foglaló vendégek gratis éjszakára jogosultak. A kampány idén immár ötödik alkalommal kerül meghirdetésre, s elfogadottságát jól mutatja, hogy például Ausztriában potenciális turisták már szeptember közepén várják, s érdeklődnek iránta. A magyarországivároslátogatások iránt amúgy is növekvő igény mutatkozik Ausztriából, mert a termék jól kombinálható kulturális szolgáltatásokkal. Az osztrákok külföldre irányuló szabadidős utazásainak harmadát a kulturális jellegű motiváció tette ki 2010-ben. A Statistik Austria felmérése alapján feltűnő a kulturális motiváció nagy súlya és az elmúlt években folyamatos erősödése. A kultúra iránt nyitott 30+ generáció éppen ezért nagy figyelmet érdemel, hasonlóan a pénzben és időben gazdag 55+ korosztályhoz, akik fogékonyabbak is a szervezett formában történő utazásra. A városok, s azon belül Budapest népszerűségét mutatja, hogy a KSH legfrissebb jelentése alapján az idei év első 7 hónapjában – a tavalyi magas bázishoz képest – a budapesti és a főváros környéki szálláshelyeken további 8 százalékkal nőtt az osztrák vendégforgalom. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

Erste

 

Felfedezték a magyar kisvasutakat az osztrákok. Többrészes sorozat indult az ausztriai Bahnmax magazinban a turistacsalogató varázslatos magyar kisvasutakról

A Magyar Turizmus Zrt. partnerségben a
hazai erdőgazdaságokkal tanulmányutat szervezett az osztrák Bahnmax magazin
főszerkesztője és szakértője számára, amelynek célja a magyarországi kisvasutak, mint
turisztikai attrakciók bemutatása volt. A sikeres tanulmányút alapján 6 oldalas
exkluzív összeállítás jelent meg az osztrák szövetségi vasutak (ÖBB) fedélzeti
magazinjának számító Bahnmax magazin friss
őszi számában, amelyet további két cikksorozat követ majd. A magazin
október-novemberi száma útikönyv alaposságú részletezettséggel számol be a Bükk és a Mátra
területén található „varázslatos" kisvasutak történetéről, a vonatokkal
elérhető látványosságról, illetve a környék turisztikai vonzerőiről. A konkrét
szállás és útvonalajánlóval ellátott cikk remélhetőleg már rövid távon is több
száz osztrák vendégéjszakát generál Eger, Miskolc, Lillafüred és a
környék szálláshelyein. Az MT Zrt. az osztrák piacon folyamatosan népszerűsíti
a vonatos utazást hazánkba, amely témába a menetrendszerű járatok mellett
helyett kapnak a nosztalgiavonattal, és újabban a kisvasutakkal való utazás
népszerűsítése is. Magyarországon jelenleg 22 vonalon 380 kilométer hosszúságú
a keskeny nyomtávú vasúttal felfedezhető pályaszakasz hossza.A nosztalgiavonatozás Ausztriában
reneszánszát éli, s e termékre épített turisztikai szolgáltatások komoly
érdeklődésre tartanak számot a magas költési hajlandóságú
vendégkörben, akik nyitottak a périmium termékek és
kulturális szolgáltatások iránt. A luxusra és nosztalgiázásra egyaránt vevő
piaci szegmens Magyarországra csábítását az MT Zrt. is ösztönzi. Az ÖBB
élményvonatokért felelős részlegével való kooperációban 2011-ben egy-, két- és háromnapos
utazási csomagok keretében Ausztriából
nosztalgiavonttal immár egyaránt elérhető Budapest mellett, Pécs, Győr,
Veszprém és Komárom is. Kisvasúton és nosztalgiavonaton utazva az utazási élmény
legalább olyan fontos, mint maga a cél. Európa nyugati felében hódít a lassú
turizmus (slow tourism), amely a stresszes mindennapoktól elszakadva
biztosít több szempontból is felejthetetlen élményeket a turistáknak. Erre az
irányzatra ráérezve, az MT Zrt. több népszerűsítő kampányt is folytat
Ausztriában, amelynek célja további pótlólagos vendégforgalom generálása
az egyik legígéretesebb turisztikai küldőpiacunkról. Csak az említett
nosztalgiavonatok utazóközönsége idén mintegy ezer osztrák vendégéjszakát
biztosít a hazai szállodáknak, s közel 50 millió forintos keresletet indukál a
gazdaságban.Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai küldőpiaca, ahonnan
az éves turisztikai költés 90 milliárd forintra tehető. A két ország jelenlegi
kapcsolatai turisztikai, gazdasági, politikai és kulturális szempontból
egyaránt szorosak, és jelentősebbek, mint ahogyan azt az emberek általában
hiszik. Egy Európai Uniós felmérés szerint az osztrákok 75 százaléka
szimpatikusnak találja a magyarokat, az országot csupán egyetlen más szomszédos
állam, Svájc előzte meg, 76 százalékkal a népszerűségi listán. Az MT
Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további
infók itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

Bahnmax 

 

Ausztriában ismét milliós olvasótábor értesül a "gyógyító Magyarország" csodáiról

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete sajtóutak szervezésével, on-line és rádió-kampányokkal, szakmai- és nagyközönségi rendezvények sorozatával népszerűsíti hazánk egészségturisztikai kínálatát a szomszédos osztrák piacon. Az egyik sikeres sajtóút nyomán újabb vendégcsalogató cikk jelent meg Ausztriában Magyarországról, mint egészségturisztikai nagyhatalomról. Ezúttal az osztrák Pannorama magazin (www.pannorama.eu) legfrissebb őszi száma, két egész oladalas összeállításban számol be a nyugat-magyarországi gyógytényezőkről és a kényeztető világszínvonalú wellness-szolgáltatásokról. A hazai turisztikai szolgáltatók teljes mértékben felkészültek arra, hogy a XXI. század legmagasabb szintű elvárásainak megfelelően, ötcsillagos minőségbenszolgálják ki az egészség megőrzésére nyitott, fiatalabb korosztályt is, – foglalható össze a cikk mondanivalója, amely üzenet teljes mértékben egybevág az MT Zrt. által is követett kommunikációs iránnyal. A közel 1,2 millió olvasóval rendelkező magazin elérhető Ausztria legtöbb fitnesz-stúdiójában, fodrász üzletében, orvosi rendelőiben, így a célcsoport szempontjából igen megfelelő médium a további potenciális egészségtudatos osztrák turista Magyarországra csábítása érdekében. A cikk szerzője az MT Zrt. és a hévízi turisztikai szolgáltatók meghívására járt Magyarországon. A sajtómegjelenés része annak az offenzívának, amelyet az MT Zrt. az ősz folyamán is folytat annak érdekében, hogy mind a nagyközönség, mint pedig az osztrák turisztikai szakma részletesen megismerje és elismerje hazánk kiemelkedő egészségturisztikai attrakcióit és szolgáltatásait. A workshopok sorozata szeptember 14-én a hévízi kúraajánlatok bécsi bemutatásával folytatódik. Október 5-én a „Nagy Magyar Turizmusnap" kerül megrendezésre a bécsi magyar nagykövetségen, fókuszban szintén az egészségturizmussal és Kelet-Magyarországgal. Ausztria hazánk másodiklegnagyobb turisztikai küldőpiaca, ahonnan az éves turisztikai költés az elmúlt évek átlagában 350 millió euróra tehető. A turisztikai célú költésük fele az egészségturizmushoz kapcsolódik. A KSH legfrissebb kimutatása szerint az idei év első 7 hónapjában tovább folytatódott az osztrák vendégforgalom – immár három éve tartó – stabil növekedése a hazai szálláshelyeken, a vizsgált időszakban az előző évinél 5 százalékkal több osztrák vendégéjszakát regisztráltak a magyar szállodák. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

Pannorama

 

Rangos szaklap dicséri az MT Zrt. osztrák piacon folytatott tevékenységét

Az osztrák turisztikai- és marketingkommunikációs szakma legrangosabb lapja, aMedianet legfrissebb számában elismerően szól az MT Zrt. „új utakon járó"ausztriai kommunikációs tevékenységéről. Az üzleti döntéshozók körében nagy presztízzsel bíró, több mint 70 ezer példányban megjelenő hetilap a Magyar Turizmus Zrt. október 5-én megrendezésre kerülő, „Nagy Magyar Turizmusnap" címet viselő szakmai seregszemléje kapcsán megjegyzi, hogy hazánk nagyon sok meglepő újdonságot tartogat még az osztrákok számára, ahol az egészségturizmus mellett a kulturális ajánlatok iránt érdeklődők egyaránt megtalálják számításaikat. Tekintettel arra, hogy a Dunától keletre Magyarországot relatív kevés osztrák keresi fel, ezért az MT Zrt. stratégiai célja, hogy az osztrák piacon a kelet-magyarországi turisztikai attrakciókat kiemelten és rendszeresen promótálja, illetve az osztrák tour-operátorokat arra ösztönözze, hogy minél nagyobb számban listázzák be a régió desztinációit katalógusukba. Középtávon hatalmas rejtett tartalékot jelent Kelet-Magyarország az osztrák beutazóforgalom szempontjából, ehhez minden eszközzel elő kell segíteni, hogy az osztrák turisták „mentális térképére" hazánk keleti fele is felkerüljön – foglalható össze az MT Zrt. célkitűzése. Nem véletlen, hogy az elkövetkezendő nagyszabású szakmai workshopon Debrecen mellett Hajdúszoboszló és Hortobágy is bemutatkozik aktuális turisztikai kínálatával Ausztriában. Az osztrák piacon az MT Zrt. a későbbiekben is nagy hangsúlyt helyez a tanulmányutak szervezésére: Ausztriából éves átlagban másfél hetente indulnak hazánkba szervezett utak újságírók és turisztikai szakemberek számára. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

OKT5

 

Folytatja egészségturizmus offenzíváját az MT Zrt. Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete együttműködésben az Osztrák-Magyar Gazdasági Klubbal szeptember 6-án egész estét betöltőegészségturisztikai prezentációt és fórumot tartott az osztrák gazdasági élet meghívott vendégeinek. A közel egy órás előadásában Kovács Balázs, az MT Zrt. bécsi irodájának vezetője kitért a hazai egészségturisztikai ipar szempontjából az osztrák piac meghatározó szerepére, miszerint a szálláshelystatisztikák alapján akülföldi turisták magyarországi egészségturizmushoz köthető kiadásainak harmada, – mintegy 170 millió euró, – az osztrák beutazóforgalomhoz köthető. Az osztrák vendégek az est folyamán részletes előadást hallhattak az olyan hungarikumnak számító magyar gyógyászati eljárásokról, mint a súlyfürdő, a gyógytorna, a hévízi iszappakolás, vagy a fogorvoslás magas színvonala. A magyar Szent Koronán ábrázolt orvos szentek (Szent Kozma és Damján) is megerősítik, hogy a magyarok küldetése a hozzánk érkező vendégek magas színvonalú gyógyítása, – foglalható össze az előadás alapján a hazai egészségturizmus filozófiája. A fórum második felében Gosztola Anita, a Bük Tours ügyvezető igazgatója ismertette Bük és Sárvár egészségturisztikai szolgáltatásait. Az esemény része annak az offenzívának amelyet az MT Zrt. az ősz folyamán is folytat annak érdekében, hogy mind a nagyközönség, mint pedig az osztrák turisztikai szakma részletesen megismerje és elismerje hazánk kiemelkedő egészségturisztikai attrakcióit és szolgáltatásait. A workshopok sorozata jövő héten a hévízi kúraajánlatok bécsi bemutatásával folytatódik, majd október 5-én a „Nagy Magyar Turizmusnap" kerül megrendezésre a bécsi magyar nagykövetségen, fókuszban szintén az egészségturizmussal és Kelet-Magyarországgal. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai küldőpiaca, ahonnan az éves turisztikai költés az elmúlt évek átlagában 350 millió euróra tehető. A turisztikai célú költésük fele az egészségturizmushoz kapcsolódik, éppen ezért az MT Zrt. célja – az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező küldőpiacunkról – további pótlólagos vendégéjszakák generálása. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

ungarn

 

Az AUA osztrák légitársaság fedélzeti magazinja: Budapesten a mennyországban érezheti magát a turista

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének sajtóaktivitása nyomán egyre másra jelennek meg népszerű és olvasott osztrák életmódmagazinokban olyan tudósítások és beszámolók, amelyek az öntudatos, fiatal és trendi életérzéstkereső turistáknak ajánlják hazánk felkeresését. Az AUA osztrák légitársaságSkyline magazinjának legfrissebb szeptember/októberi száma négy egész oldalas, színes összeállításban rendhagyó módon mutatja be olvasóinak Budapestet. A cikk szerzője 24 óra leforgása alatt megvalósítható programokat ajánl, amelybe belefér a Szoborpark felkeresésétől kezdve a legjobb éttermek kipróbálása, egy templomi Liszt koncert meghallgatása a belvárosban, úgy mint az Andrássy úti Párizsi áruház Lotz-termében a kávézás, amely közben a mennyországban érezheti magát a látogató. Az elkövetkezendő hetekben milliós olvasótábor találkozhat az AUA magazinjával nemcsak a repülők üléseiben, hanem szállodákban, utazási irodákban, s turisztikailag frekventált étteremkben is. Legutóbb a női lifestyle magazinok (Wienerin, Miss, Comliment, Diva) ausztriai portáljának, a www.typischich.at újságírója tett az MT Zrt. meghívására látogatást Magyarországon, amely során számos érdekes cikkösszeállítás született, a havi több mint 2 millió látogatókontaktussal büszkélkedő internetes portálon. A „Trendmetropole Budapest" című összeállítás a retró stílus jegyében tett kirándulást Budapest éttermeiben, felkapott divattervezőinél, és kedvelt szórakozóhelyein. A konkrét program, szállás, és útvonalajánlóval kiegészített cikk több százezer potenciális osztrák turista számára tette vonzóvá Magyarországot. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai piaca, ahonnan tavaly rekordszámú, 756 ezer vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, s a legfrissebb statisztikák szerint 2011 első felében 4%-al tovább nőtt az Ausztriából érkező vendégforgalmunk. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai kampányairól további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs).

auaaua1

 

Hatékony és eredményes volt az MT Zrt. online-kampánya Ausztriában

Ár-érték arányban rendkívül kedvező és sikeres volt az MT Zrt és társhirdetői által idén augusztusban Ausztriában folytatott forgalomélénkítő on-line kampány, amely során 1 db. célcsoport-szegmentált klikk generálása nem egész másfél (!) euróba került. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete a rendkívül csapadékos júliusi időjárás ellentételezéseként augusztus elejétől on-line forgalomélénkítő kampányt indított, amelynek célja a hazai egészségturisztikai szolgáltatások és az aktuális nyári wellness-ajánlatok népszerűsítése volt a szomszédos Ausztriában. A taktikai kampány keretében az egyik legnépszerűbb osztrák hírportálhoz (www.news.at) tartozó online felületeken találkozhattak a nyaralásra és az egészségtudatos életmódra nyitott potenciális turisták a központi üzenettel, miszerint „Magyarország az egészség forrása". A taktikai kampány keretében hazai szolgáltatók konkrét foglalható üdülési ajánlatokkal is alátámasztották azt az érvrendszert, miszerint hazánk az egészségturizmus nagyhatalma, ahol ár-érték arányban igen kedvező, ugyanakkor rendkívül magas minőségű szolgáltatásokat lehet igénybe venni. Az elmúlt napokban befejeződött háromhetes akció teljes időtartama alatt 350.000 célcsoport-szegmentáltlátogatókontaktust regisztráltak a woman.at nyitólapján és a news.at/life/reise rovatban elhelyezett magyar ajánlatok, amelyek közel kétezer „klikket" generáltak. Az ajánlatok a hónap végéig kiemelt helyen elhelyezésre kerülnek még az MT Zrt. ausztriai külképviseletének ungarn-tourismus.at honlapján is. A nyári hónapokban tanulmányutakkal, sajtótájékoztatókkal, utcai nagyközönségi akciókkal további számos sajtómegjelenést generált az MT Zrt Ausztriában, amelyek üzenete erősítette a nyáron futó egyéb online- és rádiós kampányok hatását. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai forráspiaca, s a rövid üdülések terén hazánkdobogós utazási célterület az osztrákok számára. Az idei év első felében a KSH legfrissebb felmérése szerint 4 százalékkal nőtt az osztrák vendégéjszakákszáma a hazai szállodákban. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

woman

 

Ausztriában új utakon az MT Zrt. szakmai kommunikációs tevékenysége

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete idén szeptembertől stratégiai együttműködésre lépett az osztrák turisztikai szakma teljeskörű infokommunikációs platformjaként működő Club Vision (www.clubvision.at) társasággal. A Club Vision küldetése szerint az Ausztriában a turizmus területén tevékenykedő szakmai szövetségek, valamint az utazási irodák és utazásszervezők (touroperátorok) „Goggle és Facebook" platformja kíván lenni, amely real timeinformációs fórumként működik. Az MT Zrt. idén szeptembertől szakmai híreit, az utaztatási területet érintő akcióit, programjait és rendezvényeit egyaránt közzéteszi a Club Vision felhasználói számára, akik így naprakészek lehetnek a számukra releváns Magyarországi információkból. A Club Vision webes kiszolgálóját naponta több mint másfélezer osztrák utazási ügynök és turisztikai szakember látogatja, s olyan neves utazási irodák tartoznak a felhasználók közé, mint például: a RUEFA Reisen, Gruber Reisen, Blaguss Reisen, Sab Tours, Raiffeisen Reisen, Gärtner Reisen, FTI, COCO, Europäische Reise Versicherung, vagy a Jumbo Touristik.

 

A hazánkba történő szervezett beutaztatás részaránya Ausztriából a vendégforgalom nem egész 10%-ára, míg a látogatóforgalom alig 1,5%-ára tehető. A csomagtúrák 80%-a utazási irodán, míg közel 20%-a on-line foglalási rendszeren keresztül talál gazdára. Ausztria egyik legtipikusabb B2C piacunk, ahol anagyközönségi kommunikáció kulcsszerepet játszik, jóllehet a piaci részesedés fenntartása és további növelése érdekében a külképviselet folyamatosan növeli aktivitását a B2B területen is. Ez utóbbit szolgálja a Club Visionnal kötött stratégiai partnerség, amely az információkért cserébe rendkívül hatékony, s ráadásul költségmentes felületet biztosít az üzleti kommunikációban. Az MT Zrt. Ausztriában szintén szoros együttműködésben végzi szakmai tevékenységét a Corps Touiristique Austria (www.corps-touristique.at) egyesülettel, amelynek alelnöke Kovács Balázs, az MT Zrt. külképviseletének-vezetője. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének folyamatban lévő kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt olvasható: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

Club_Vision

 

Az ORF forgatócsoportja és rangos napilapok hazánkat ajánlják az osztrák turistáknak

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete által szervezett tanulmányutak alapján egymást érik a vendégcsalogató sajtócikkek és filmösszeállítások Ausztriában, amelyek hazánkat népszerűsítik a potenciális osztrák turisták körében. Az elmúlt két hétvégén azORF tévécsatorna számolt be a stáb Balaton partján szerzett élményeiről, amelynek során Balatonfüred, Tihany, Keszthely és Siofók turisztikai attrakcióit látogatták végig. A magyar tenger mellett kampányoló kisfilmek üzenete: Balaton a családosok paradicsoma. A több mint félmillió olvasóval rendelkező osztrák Kurier, valamint a negyedmilliós olvasóközönséggel rendelkező OÖ Nachrichten ugyancsak az elmúlt hetekben jelentették meg többoldalas, élményszerű leírásokban gazdag, vendégcsalogató cikkeiket az újságírók magyarországi tapasztalatai alapján. Az említett cikkek a Magyar Turizmus Zrt.nemzetközi tanulmányútja alapján készültek, amely során a társaság gyerekestül hívta meg a nemzetközi sajtó jeles képviselőit, hogy a családok szempontjából teszteljék hazánkat, mint ideális nyaralási helyszínt. A jól sikerült tanulmányút eredményeként Ausztria legolvasottabb lapjai bennfentes részletességgel és igen meggyőző érvekkelinvitálják az osztrák családokat Magyarországra, ahol libegőzéstől kezdve az úszó buszon át, a Velencei-tó kalandos nádrengetegén keresztül a Korda filmstúdióig és a vasúti élményparkig számos egyedülálló élmény várja a kalandokat és pihensét kereső családokat. A konkrét szállás, útvonal és programtippeket egyaránt tartalmazó cikkek hírértéke 30 ezer euró, az ORF kisfilmé, pedig ennek többszöröse.

 

Az MT Zrt. sajtóaktivitásának köszönhetően egy átlagos hónapban mintegy 80-100 ezer eurós (25 millió forint) hírértéket jelentenek a sajtóutak és hírlevelek alapján Ausztriában megjelenő pozitív hangvételű cikkek, tudósítások. A B2C piac sajátosságainak megfelelően az MT Zrt. bécsi irodája folyamatosan indít sajtóutakat Magyarországra, hogy a megjelent cikkeken keresztül is osztrák turistákat csábítson hazánkba. Tapasztalatok és a piaci eredmények alapján a sajtóutak igen hatékony és eredményeseszköznek bizonyulnak a célcsoport meggyőzése szempontjából, ugyanis felmérések szerint az osztrákok 52%-a az újságcikkekben olvasottak alapján hoz döntést úti célja kiválasztásakor.

 

Az MT Zrt. piaci stratégiájának megfelelően az elmúlt hónapokban elsősorban az egészségturizmusunkról és a Balatonról szóltak az osztrák sajtóban rólunk megjelent cikkek, az elmúlt hetekben pedig már inkább a Velencei-tó a családi tippek voltak a „sláger". Az MT Zrt. ausztriai képviseletének folyamatban lévő kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

OoNachrichten

 

A hűsítő magyar tavak mellett kampányol az MT Zrt. Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete piaci stratégiájának megfelelően az osztrákok által még kevésbe felfedezett hazai régiókat is igyekszik a fókuszba állítani, hogy ezáltal is tovább növekedhessen az egyik legfőbb turisztikai küldőpiacunkról érkező vendégek és vendégéjszakák száma. Idén nyáron a természetes hazai vizeink népszerűsítésekor a Balaton mellett a Velencei-tóhűsítő és élménygazdag ajánlataira, mint a családok számára ideális „titkos tippre" hívta fel az MT Zrt. az osztrákok figyelmét. A forgalomélénkítő kampány fő üzenete, hogy a Velencei-tó Európa egyik legideálisabb, ugyanakkor még a világ szeme elől elrejtett nyaralási helyszín a családosok és az aktív turizmustelőnybe részesítők számára. Az üzenet hatékony célbajuttatása érdekében Ausztria egyik kedvelt zenei rádiócsatornáján: az Antenne 102,5 adón (http://antennewien.oe24.at) nyár elején egy többlépcsős rádiókampány ajánlotta a Velencei-tó felkeresését, amely meggyőzőerejét nagyban segítette, hogy a rádióhirdetésekben a tó partján üdülő osztrák családok meséltek fantasztikus élményeikről. Az MT Zrt. az aktív turizmus és a hazai nyílt vizek, – köztük a Velencei-tó – népszerűsítése érdekében road-showra indult Ausztriában, s ennek keretében júliusban és augusztusban az osztrák nyílt vízi tóátúszó-bajnokságok színhelyein, Salzkammergutban és a Zell am See-nél sportolóknak és családoknak prezentálták a magyarországi aktív pihenési lehetőségeket.

 

Az MT Zrt sajtóútja nyomán a több mint félmillió olvasóval rendelkező osztrákKurier augusztus elejei utazási melléklete egész oldalas, szuperlatívuszokban gazdag, vendégcsalogató cikket közölt. A jól sikerült tanulmányút eredményeként Ausztria egyik legolvasottabb lapja bennfentes részletességgel és igen meggyőző érvekkel invitálta az osztrák családokat Magyarországra, ahol libegőzéstől kezdve az úszó buszon át, a Velencei-tó kalandos nádrengetegén keresztül a Korda filmstúdióig számos egyedülálló élmény várja a kalandokat és nyári pihenést kereső családokat. A Voralberger Nachrichten az elmúlt héten 2 oldalas, hasonlóan élménybeszámolón alapuló cikket közölt a Velencei-tó és környékének turisztikai vonzerejéről és a varázslatos nyaralási lehetőségekről. A konkrét szállás, útvonal és programtippeket egyaránt tartalmazó cikkek hírértéke25 ezer euró. A friss sajtómegjelenések alapján így többmilliós osztrák olvasótábor és potenciális turista találkozhatott a csábító nyári magyarországi utazási ajánlatokkal. Az ausztriai turisztikai külképviseletek kooperációjában nemrégiben elkészült a „Világ legszebb strandjai" című tematikus kiadvány is, amelybe Magyarországról 3 strand, illetve desztináció került bele. Az elsősorban az utazási irodáknak szóló szakmai kiadványba a Balaton mellett természetesen helyet kapott a Velencei-tó is. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének folyamatban lévő kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ a külképviseleti honlapon, ahonnan letölthetőek a folyamatban lévő rádió-kampányok spotjai is, innen: a: http://www.ungarn-tourismus.at/multimedia. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

antenne

 

Ausztriában hazánk vezeti a legkedvezőbb európai nyaralóhelyek listáját

A Magyar Turizmus Zrt. sajtóaktivitása nyomán Ausztriában az utazási főszezon kellős közepén tucatnyi híradás jelent meg arról, hogy Európában Magyarország a legideálisabb úti cél az osztrákok számára, vagyis nálunk kapják a legtöbb turisztikai szolgáltatást ugyanazért a pénzért. A Bank Austria (www.bankaustria.at) és a Statistik Austria (www.statistik.at) nyári elemzései szerint idén egész Európában Magyarország számít az egyik legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak, ahol a legtöbbet ér az osztrákok nyaralásra szánt pénze. A Bank Austria számításai szerint az osztrákok kedvelt úti céljai közül a szolgáltatások kedvező árát számítva idén Magyarország Európában abszolút piacvezető: 100 Ausztriában megkeresett euró 138-at ér, ha nálunk költik el. A Statistik Austria kalkulációja szerint még kedvezőbb a kép, vásárlóérték paritáson számítva már 50 százalékos az árelőnyünk, azaz másfélszer több turisztikai szolgáltatást tudnak vásárolni az osztrákok nálunk, mintha otthon költenék el ugyanezt a pénzt. A Bank Austria „Urlaubseuro" listáján hazánkat egyedül Törökország előzi meg (143), s olyan kedvelt turisztikai célországokat hagyunk magunk mögött, mint Horvátország (137), Görögország (107), Franciaország (102) és Olaszország (99). Tekintettel arra, hogy egybehangzó felmérések szerint az osztrákok számára nyaralási célpontjuk kiválasztásánálelsőrendű szempont a kedvező ár-érték arány, így az MT Zrt. mindent elkövet annak érdekében, hogy az aktuális „elfogulatlan és pártatlan" elemzések híre minden potenciális turistához eljusson Ausztriában.

 

A külképviselet sajtóközleményekkel, tanulmányutakkal, online akciókkal, rádióhirdetésekkel, hírlevelekkel és sajtótájékoztatókkal hívja fel az osztrákok figyelmét, hogy nyaralásra szánt pénzük Magyarországon könnyen „gyarapítható." Az elmúlt napokban és hetekben olyan neves osztrák lapokban jelent meg tudósítás, mint például az Österreich, a Kurier, a Bezirksblatt, a Kleine Zeitung, a Tiroler Tageszeitung. A friss sajtómegjelenések alapján így többmilliós osztrák olvasótábor és potenciális turista találkozhat a kedvező árú és csábító nyári magyarországi utazási tippekkel.

 

A Faktum című turisztikai magazin idézi Horváth Gergelyt, az MT Zrt. vezérigazgatóját és Mezősi Csillát, a társaság egészségturisztikai szakértőjét, akik szerint megfelelő kommunikációval árelőnyünket versenyelőnnyé tudjuk váltani a turisztikai piacon, ha Magyarországot az egészségturizmus professzionális, de megfizethető fellegváraként pozicionáljuk a nemzetközi porondon. A tekintélyes osztrák WirtschaftsBlatt c. gazdasági lap Kovács Balázsra, az MT Zrt. ausztriai külképviselőjére hivatkozva tényekkel alátámasztva mutatja be, hogy az Ausztriából hazánkba irányuló turisztikai forgalom az elmúlt években töretlen növekedést mutat. A gazdasági válság, az erőteljes osztrák belföldi kampány ellenére az elmúlt három esztendőben Ausztriából évről-évre folyamatosan nő az érdeklődés hazánk turisztikai kínálata iránt. 2010-ben minden eddiginél több osztrák vendégéjszakát regisztráltak a hazai kereskedelmi szálláshelyek, ahol 268 ezer osztrák vendég 742 ezer vendégéjszakát töltött el. Az idei szezon is biztatóan alakul, 2011 első felében a tavalyi magas bázis ellenére, több mint 6 százalékkal több osztrák vendégéjszakát jelentettek a hazai szállodák a KSH felé. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének folyamatban lévő kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

Euro

 

Ausztriában világrekorderrel és C-vitaminnal kampányolt az MT Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. összefogásban Mányoki Attilával, – a nyílt vízi hosszútávúszás hazai világcsúcstartójával, az ausztriai Zeller-tavon 2011. augusztus 14-én megrendezett Earl of Perl (www.earl-of-pearl.com) nemzetközi tóátúszó versenyen – közösen népszerűsítette a hazai aktív turizmust éstermészetes vizeinket. Az egész napos, szórakoztató strandprogrammal kiegészített tóátúszó bajnokságon közel 130 regisztrált versenyző indult, akikettöbbezres szurkolótábor fogadott az 5 km-es táv megtételét követően. Az esemény egyben az osztrák nyílt vízi úszóbajnokság része is volt, így jelentősmédiatámogatást kapott Ausztria szerte. A rendezvény teljes időtartama alatt az MT Zrt. ausztriai képviselete infopultot üzemeltetett, amely segítségével a hazai természetes vizeinket és a kerékpáros turizmust népszerűsítette az aktív turizmusra igencsak fogékony célcsoport körében. Az úszásban és strandolásban megfáradt vendégeket energiaitalok mellett – az MT Zrt. ajándékaként osztogatott – C-vitamin is frissítette, ezáltal is hirdetve, hogy hazánk az egészségturizmus nagyhatalma, a „világ C-vitaminja". Mint ismert, az MT Zrt. Ausztriában legutóbb július 16-án, a salzkammerguti Fuschl-tavon vett hasonló rendezvélnyen részt Mányoki Attilával, aki azóta aranyérmet szerzett (Kampsee) és a Balti-tenger átúszásával pedig magyarként elsőként iratkozott fel a távot teljesítő tízek listájára.

 

A sport és a turizmus közös népszerűsítése jól illeszkedik az MT Zrt. Ausztriában jelenleg is zajló rendhagyó kampányaihoz, amely során például élménybeszámolókon alapuló rádióhirdetés formájában népszerűsítik a Balatont és a Velencei-tavat a Radio Arabella az Antenna Wien hallgatói körében. Anews.at és a woman.at internetes oldalakon hévízi wellness-ajánlatokkal, míg azORF elmúlt vasárnapi adásának nézői a nyári Balatonnal ismerkedhetnek. Az MT Zrt. sajtóaktivitásának köszönhetően a rádióhirdetések mellett az elmúlt hetekben és a következő időszakban olyan neves osztrák médiumokban jelent, illetve jelenik meg turistacsalogató cikk a hazai természetes vizeinkről, mint pl: a Wellness, vagy a Pannorama Magazin, a Medianet és a Bezirksblatt hetilapok, illetve a Bahnmax és Onrail turisztikai folyóiratok, amelyeknek köszönhetően milliós tábor értesülhet arról, hogy a nyár a Balatonnál és a Velencei-tónál az igazi. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ található a képviselet honlapján, ahonnan letölthetőek és meghallgathatóak a most futó rádió-spotok is: http://www.ungarn-tourismus.at/multimedia. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

manyoki_attilamanyoki_attila2

 

A SZIGET fesztivál kiemelt népszerűsítése Ausztriában

Magyar Turizmus Zrt. és a Sziget Kft. összefogása alapján Ausztriábanidén is összehangolt kampány indult annak érdekében, hogy minél több osztrák fiatal látogasson el a hazai könnyűzenei fesztiválokra, s ehhez kapcsolódóan hazánkba szervezzék idei nyaralásukat is. A kooperáció keretében június 17. és 26. között az MT Zrt. társszervezésében a bécsi Strandbar Herrmann (www.strandbarherrmann.at) területén "Hungary Beach" név alatt működő rendezvénysorozat 10 napján keresztül közel 15 ezer célcsoportba tartozó osztrák fiatal találkozhatott a SZIGET Fesztiválra (www.szigetfestival.at) szóló közvetlen invitációval, amelyet az MT Zrt. mellett DJ-k és fellépő együttesek is népszerűsítettek. A bécsi strandbár homokos fövenyén a fiataloknak és családosoknak szóló programok mellett flatscreen kivetítőkön a fesztivál promóciós filmje és egyéb kedvcsináló turisztikai programajánlók is folyamatosan vetítésre kerültek.

 

Június végén, 24-26 között Bécsben került megrendezésre Közép-Európa és Ausztria legnagyobb szabadtéri könnyűzenei fesztiválja: a Dunasziget Fesztivál(www.donauinselfest.at), amely a SZIGET osztrák testvérének tekinthető. A bécsi fesztivált közel 3 millió osztrák és külföldi turista kereste fel, s a bécsi „szigetelőket" azonban nemcsak a helyi fesztiválhangulat és kínálat kápráztatta el, hanem meghívást kaptak az idei magyarországi fesztiválok és könnyűzenei rendezvények sokaságára. A szigeten található infopontok körül programfüzetek százai találtak gazdára, amelyek a hazai széles fesztiválpalettát mutatták be, s többek között a SZIGET-re csábították a bulizókat. A vendéglátó standok környékén az üdítőkhöz C-vitamint is kaptak a „csápolásban megfáradt" koncertlátogatók, felhívva a figyelmet arra, hogy Magyarország nemcsak a C-vitamin feltalálójának, hanem a fesztiválok hazája is ebben az évben.

 

Az MT Zrt. ausztriai külképviseletének stratégiai partnerein keresztül a hazai nyári fesztiválok további promóciós támogatást kaptak, pl. awww.mycentrope.com honlapon, illetve közös nyereményjátékok kerültek szervezésre az Echo Media csoport magazinjaival, hetilapjaival (VorMagazin, WienLive, Bezirksblatt). Ugyancsak stratégiai partnerség jegyében utazási csomagajánlatok kerültek meghirdetésre a Balaguss és Railtours utazási irodákkal közösen. Az MT Zrt. ausztriai sajtóaktivitása nyomán is tucatnyi cikk és hiradás született a minél több osztrák „szigetelő" megnyerése érdekében. A soros magyar EU elnökség impozáns bécsi zárórendezvényén, a központi Michaeler Platzon magvalósuló köztéri galérián keresztül bemutatásra kerülő 18 Magyarország impresszió közül az egyiket kifejezetten a SZIGET-nek szentelte az MT Zrt. A szabadtéri kiállítás a nyár elején egy egész hónapon keresztül látható volt Bécs szívében, így milliós nagyságrendű potenciális érdeklődő szerezhetett már akkor tudomást a nyári magyar fesztiválokról.

 

Az MT Zrt. marketingterve idén kiemelt helyen említi azt a célkitűzést, hogyAusztriában a fiatalabb korosztály körében is erőteljes promóciós támogatást kapjon Magyarország, mint turisztikai desztináció. Erre kitűnő lehetőséget adnak az olyan könnyűzenei- és sportprogramok, mint például a nyári könnyűzenei fesztiválok, pl.:VOLT, Balaton Sound, Bikefest, Sziget, stb. A könnyűzenei programok promóciója egyben országmarketing is, amely a fiatalos, „trendi életérzést" közvetíti külföldön hazánkról. A fesztiváljegyek hivatalos ausztria értékesítőjének online közösségi oldalain (#hungarotickets, #SzigetAustria) keresztül több ezer osztrák fiatal kap naprakész infókat a közelgő könnyűzenei eseményről, s az osztrák fellépők (3 Feet Smaller, Francis International Airport, Dorian Concept) programjairól. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ található a képviselet honlapján: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok/hirek. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

 

szigetsziget2

 

Osztrák családoknak ajánlja a magyarországi nyaralást az ausztriai Kurier

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete a B2C piac sajátosságainak megfelelően folyamatosan indít sajtóutakat Magyarországra, hogy a megjelent cikkeken keresztül is osztrák turistákat csábítson hazánkban. Tapasztalatok és a piaci eredmények alapján a sajtóutak igen hatékony és eredményes eszköznek bizonyulnak a célcsoport meggyőzése szempontjából, ugyanis felmérések szerint az osztrákok 52%-a az újságcikkekben olvasottak alapján hoz döntést úti célja kiválasztásakor. A több mint félmillió olvasóval rendelkező osztrák Kurierlegfrissebb utazási melléklete egész oldalas, szuperlatívuszokban gazdag,vendégcsalogató cikket közöl az újságíró magyarországi nyaralási élményei alapján. A cikk a Magyar Turizmus Zrt. nemzetközi tanulmányútja alapján készült, amely során a társaság gyerekestül hívta meg a nemzetközi sajtó jeles képviselőit, hogy a családok szempontjából teszteljék hazánkat, mint ideális nyaralási helyszínt. A jól sikerült tanulmányút eredményeként Ausztria egyik legolvasottabb lapja bennfenntes részletességgel és igen meggyőző érvekkelinvitálja az osztrák családokat Magyarországra, ahol libegőzéstől kezdve az úszó buszon át, a Velencei-tó kalandos nádrengetegén keresztül a Korda filmstúdióig számos egyedülálló élmény várja a kalandokat és nyári pihensét kereső családokat. A konkrét szállás, útvonal és programtippeket egyaránt tartalmazócikk hírértéke 18 ezer euró. Az MT Zrt. sajtóaktivitásának köszönhetően egy átlagos hónapban mintegy 80-100 ezer eurós (25 millió forint) hírértéket jelentenek a sajtóutak és hírlevelek alapján Ausztriában megjelenő pozitív hangvételű cikkek, tudósítások. Az MT Zrt. piaci stratégiájának megfelelően az elmúlt hónapokban elsősorban az egészségturizmusunkról és a Balatonról szóltak az osztrák sajtóban rólunk megjelent cikkek, újabban pedig a Velencei-tó a családi tippek a „sláger". A friss sajtómegjelenések alapján így többmilliós osztrák olvasótábor és potenciális turista találkozhat a csábító nyári magyarországi utazási ajánlatokkal. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének folyamatban lévő kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt:http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

kurrier

 

Forgalomélénkítő kampányt indított az MT Zrt. Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete a rendkívüli júliusi esős időjárás ellentételezéseként augusztus elejétől újabb, ezúttal on-line forgalomélénkítő kampányt indított, amelynek célja a hazai egészségturisztikai szolgáltatások és az aktuális nyári wellness-ajánlatok népszerűsítése a szomszédos Ausztriában. A taktikai kampány keretében az egyik legnépszerűbb osztrák hírportálhoz (www.news.at) tartozó online felületeken találkozhatnak a nyaralásra és az egészségtudatos életmódra nyitott potenciális turisták a központi üzenettel, miszerint „Magyarország az egészség forrása". A taktikai kampány keretében hazai szolgáltatók konkrét foglalható üdülési ajánlatokkal is alátámasztják azt az érvrendszert, miszerint hazánk az egészségturizmus nagyhatalma, ahol ár-érték arányban igen kedvező, ugyanakkor rendkívül magas minőségű szolgáltatásokat lehet igénybe venni. A közel 1 hónapig tartó kampány teljes időtartama alatt min. 330.000 célcsoport-szegmentált látogatókontaktus garantált woman.at nyitólapján és a news.at/life rovatban. Az ajánlatok a kampány időtartama alatt kiemelt helyen elhelyezésre kerültek még az MT Zrt. ausztriai külképviseletének ungarn-tourismus.at honlapján is.

 

A nyári hónapokban tanulmányutakkal, sajtótájékoztatókkal további számossajtómegjelenést generált az MT Zrt Ausztriában, amelyek üzenete erősíti a most futó online- és rádiós kampányok hatását. Augusztus első hetében, a jó időjárást kihasználva, az ORF osztrák tévécsatorna stájer forgatócsoportjakészít a Balatonról turistacsalogató összeállítást, amely a hétvégén már adásba is kerül, további milliós nagyságrendű célközönséget csábítva a nyári Balatonhoz. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai forráspiaca, s a rövid üdülések terén hazánk dobogós utazási célterület az osztrákok számára. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

hevuz

 

Magyar strandok a világ legszebb strandjait tartalmazó listán Sikeres az MT Zrt. és a Corps Touristique Austria közös kiadványa

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete együttműködésben az osztrák Corps Touristique Austria (www.corps-touristique.at) szakmai egyesülettel a közelmúltban prezentálta a „Világ legszebb strandjai" című tematikus kiadványt, amely máris nagy népszerűségnek örvend az osztrák turisztikai szakma körében, és komoly érdeklődés mutatkozik a szabadságra készülő turisták felől is. A dubaiiJumeirah Beach, a görögországi Mytros Beach és a jamaicai Seven Mile Beachmellett 3 magyar strand is felkerült a világ TOP 66 strandját tartalmazó listára.

 

Kovács Balázs, az MT Zrt ausztria külképviselője, a Corps Touristique Austria alelnöke nagyszabású partnerparti és sajtótájékoztató keretében mutatta be az ausztriai turisztikai külképviseletek kooperációjában megvalósuló kiadványt, amely a világ TOP strandjait gyűjtötte össze szakmai kritériumok alapján egy színes, tematikus kiadványba. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az osztrákok 35 százaléka számára a vízparti nyaralás az egyik legkeresettebb turisztikai termék, s ha a kulturális motivációt, illetve a city break városlátogatást is hozzávesszük, akkor 50 százalék feletti e szegmens részaránya a motivációs tényezők között. A strandok sok szempontból magukba olvasztják és kielégítik ezt a keresleti igényt, éppen ezért Ausztriában hamar kurrens nyári olvasmány lett az „álomstrandokról" szóló kiadvány, amelyről számos osztrák turisztikai szaklap, s olyan félmilliós olvasótáborral rendelkező napilap is beszámolt, mint például a Kurier. A strandok kiválasztásánál döntő szempont volt, hogy a desztináció az adott országban ismert legyen, objektív kritériumok alapján minősített strandok legyenek, illetve komoly turisztikai potenciállal és egyediséggel bírjanak. Ennek megfelelően hazánkból a Velencei-tó/Sport Beach, a Tisza-tó/Eurostrand és „élménydesztinációként" a Balaton került fel a TOP strandokat tartalmazó nemzetközi listára.
A kiadvány elérhető és letöthető a Corps Touristique Austria titkárságán és honlapján (www.corps-touristique.at/uploads/CT_Themenbroschuere_Straende.pdf), amelyet már az első napokban több ezren rendeltek meg:. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

 

kk

 

Az ENI Magyar Nagydíj turisztikai promóciója Ausztriában

A Red Bull Team (www.redbullracing.com) kitartóan jó szereplése miatt várhatóan az idén még a korábbi éveknél is több Ausztriából érkező versenydrukker lesz kiváncsi a hónap végén a Hungaroringen rendezett Forma 1-es Magyar Nagydíjra. Ennek érdekében az MT Zrt. ausztriai külképviselete a kommunikációs eszközök széles tárházát bevetve népszerűsíti az eseményt. Ausztria közkedvelt és népszerű rádiócsatornáin (ORF Radio Wien: http://wien.orf.at; Antenne Wien: http://antennewien.oe24.at) a versenyt megelőző hét több napjánnyereményjáték keretében népszerűsítik a mogyoródi futamot, amelynek során élő adásban több VIP belépőt is kisorsolnak majd a verseny teljes időtartamára, amelyhez a szerencsés nyertes budapesti szállodai elhelyezést is kap 2 fő részére. A rádiós kooperációnak köszönhetően a versenyt megelőző héten naponta közel félmillió osztrák rádióhallgató értesül az esemény közeledtéről. A fenti együttműködéseken kívül a külképviselet honlapján (www.ungarn-tourismus.at) külön menüpontok tartalmazzák a szükséges információkat a verseny idején Magyarországra látogatók részére, s az eseménynaptárban mindvégig a kiemelt programok között kerül a sportesemény megemlítésre. Az MT Zrt. sajtóközleményei és hírlevelei alapján többtucat osztrák sajtóorgánum ismerteti az idei futam magyarországi időpontját, az osztrák APA hírügynökségen keresztül közel 13 ezer szerkesztőségi címre és felhasználóhoz jutott el a kedvcsináló közlemény. A kommunikációs akció során az MT Zrt. Ausztriában külön felhívja a potenciális turisták figyelmét arra, hogy a Bank Austria (www.bankaustria.at) aktuális kimutatása alapján Európában Magyarországon éri a legtöbbet ár-érték arányban az „osztrák euró", így most különösen érdemes turistaként hazánkba látogatni, s a Forma 1-es futam előtti, vagy utáni időszakot nyaralásra fordítani. Ausztriában az MT Zrt. számos stratégiai partnere felsorakozott a hazai Forma 1-es futam népszerűsítése mellett, a Mycentrope.com turisztikai hírportál (www.mycentrope.com) például számos kísérőprogrammal együtt ajánlja a Magyar Nagydíj felkeresését az osztrákoknak. A Rail Tours Austria (www.railtours.at) utazási iroda több héten keresztül honlapjának nyitólapján hirdetett kedvezményes utazási ajánlatokat a Forma 1 idejére, míg a Forma 1-es jegyek hivatalos ausztriai értékesítőjével kooperációban a közösségi oldalakon több ezer potenciális sportturistához juttatta el az MT Zrt. aktuális üzeneteit. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ található a képviselet honlapján: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok/hirek. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

f1my

 

Ausztriában világrekorderrel is Magyarország mellett kampányol az MT Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. összefogásban Mányoki Attilával, – a nyílt vízi hosszútávúszás hazai világcsúcstartójával, az ausztriai Salzkammergutban 2011. július 16-án a Flusch-tavon (www.fuschlseeregion.com) szervezett tóátúszó versenyen – közösen népszerűsítette a hazai aktív turizmust és természetes vizeinket. Az egész napos, szórakoztató strandprogrammal kiegészített tóátúszó bajnokságon 250-en regisztrált versenyző indult, akiket többezres szurkolótábor fogadott a 4,2 km-es táv megtételét követően. A helyszíni tudósítás során a riporter mintegy féltucat alkalommal említette a magyar világcsúcstartó részvételét a versenyen, aki a Balaton hosszanti átúszásával szerzett magának világraszóló hírnevet. A rendezvény során az MT Zrt. ausztriai képviseleteinfopultot üzemeltetett, amely segítségével a hazai kerékpáros turizmust, és természetes vizeinket népszerűsítették az aktív turizmusra igen fogékony célcsoport körében. Az akció jól illeszkedik az MT Zrt. Ausztriában jelenleg is zajló rendhagyó rádiókampányaihoz, amely során élménybeszámolókon alapuló rádióhirdetés formájában népszerűsítik a Balatont és a Velencei-tavat a Radio Arabella az Antenna Wien hallgatói körében. Az MT Zrt. sajtóaktivitásának köszönhetően a rádióhirdetések mellett az elmúlt hetekben és a következő időszakban olyan neves osztrák médiumokban jelent, illetve jelenik meg turistacsalogató cikk a hazai természetes vizeinkről, mint pl: a Wellness, vagy a Pannorama Magazin, a Medianet és a Bezirksblatt hetilapok, illetve a Bahnmax és Onrail turisztikai folyóiratok, amelyeknek köszönhetően milliós tábor értesülhet arról, hogy a nyár a Balatonnál és a Velencei-tónál az igazi. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ található a képviselet honlapján, ahonnan letölthetőek és meghallgathatóak a most futó rádió-spotok is: http://www.ungarn-tourismus.at/multimedia. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

mama2

 

A hazai konferencia-üzletág intenzív népszerűsítése Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete együttműködésben Ausztria piacvezető MICE közvetítő- és rendezvényszervező irodájával (www.RTK.at) 2011. július 7-én egész estét betöltő szakmai rendezvényen népszerűsítette hazánk hivatásturisztikai kínálatát az alsó-ausztriai patináns Hernstein-kastélyban (www.schloss-hernstein.at). A szakmai workshopot Bécs és Alsó-Ausztria meghatározó cégeinek és vállalkozásainak konferencia-turizmusra szakosodott vezetői keresték fel, akik a társaságuk számára megfelelő továbbképzési-, konferencia- és szeminárium helyszíneket keresnek. A közel 100 szakmai érdeklődőolyan meghatározó cégeket képviselt, mint például az Austria Telekom, a Siemens Österreich, Nokia Austria, a főbb ipari szakszervezeti konföderációk, vagy a bécsi Orvosi Egyetem, akik egy tucat kiállító ajánlataiból válogathattak. A rendezvényen Magyarország az osztrák kiállítók között unicumnak számított, amely igen felértékelte az MT Zrt. ausztriai képviseletének helyzetét. A konferencia-turizmus terén Magyarország jelentős potenciállal rendelkezik, amely kiaknázására az osztrák piacon komoly lehetőségek vannak. Ennek érdekében az MT Zrt. rendszeresen vesz részt szakmai fórumokon Ausztriában, s népszerűsíti a magyar kínálatot. Az euró erős magyarországi vásárlóértékből származókomparatív előny a hernsteni workshopon is több üzleti beszélgetés során felmerült. Az MT Zrt. a Hernsteini-kastélyban info-kiadványokkal éstanácsadással folytatta budapesti hivatásturisztikai kampányát (www.budapestmeetings.com), amely 50 fő feletti konferenciák esetében gratis helyszínt biztosít a résztvevőknek. Mint arról korábban beszámoltunk, a budapesti hivatásturisztikai kampány megismertetése érdekében az MT Zrt. áprilisban nyugat-ausztriai road shown vett részt, amely májusban Bécsben folytatódott, együttműködésben Ausztria piacvezető touroperátorával, a Verkehrsbüro csoporttal, valamint Corps Touristuque Austriával. Az MT Zrt. ausztriai külképvislete több társkiállítóval volt jelen Ausztria legnagyobb hivatásturisztikai fórumán: a Hotelbiz, Seminarbiz, Eventbiz workshopon (www.hotelbiz.at) is május 18-án. A stratégiai kooperációknak köszönhetően hírleveleken keresztülaz elmúlt hónapban 30 ezer szakai címre jutottak el a – Kongresszusi Iroda által koordinált, s szakmai összefogásával megvalósult – hivatásturisztikai kampány részletei. Ausztriában valamennyi szakmai lap és szerkesztőség is értesült az akció tartalmáról, s az MT Zrt. fizetett hirdetéseken keresztül is népszerűsíti az akciót. Az MT Zrt. ausztriai külképviseletének folyamatban lévő kampányairól folyamatosan frissülő információk itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok/hirek. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

A képen balról jobbra Kovács Balázs (MT Zrt. ausztriai külképviselője) és Damir Mulaomerović (RTK Austria ügyvezetője)

 

rtk

 

A Balaton mellett kampányol az MT Zrt. Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete a főszezon elejére időzítve élménybeszámolókon alapuló rádióhirdetés formájában indított kampányt aBalaton népszerűsítése érdekében a szomszédos Ausztriában. A kampány fő üzenete, hogy a Balaton egyik legideálisabb nyaralási helyszín a családosok és az aktív feltöltődést keresők számára, ahol az Europai Unióban a legjobb ár-érték arányú szolgáltatásokat találják az osztrákok. A kampány során Ausztria egyik leghallgatottabb rádiócsatornáján, a Radio Arabellán, az MT Zrt. nyár elejitanulmányútja során első kézből szerzett benyomásaiból és élményeiből készítettek a szerkesztők hangképes tudósítást, amely a rádióadó turisztikai műsoraihoz kapcsolódóan került sugárzásra. A www.arabella.at/wien/magazin/nix-wie-weg honlapon megtekinthető a részletes úti beszámoló, s meghallgathatóak a meggyőző élménybeszámolók is, amelyet több százezer célcsoportba tartozó potenciális turista hallhatott. A programajánlók között pedig a Balaton Sound Fesztiválra invitálják a hallgatókat. Az elmúlt hetekben közterületen elhelyezett plakáton is meghívást kaptak a bécsiek a magyar tenger partjához, ahol az EU-elnökség jegyében szervezett köztéri galéria egyik impressziója játékos formában ajánlotta a Balaton és az ott fellelhető élményeket. A június 17. és 26. között a bécsi Hermann Strandbaron rendezett Hungary Beach programsorozat tíz napja alatt a Heineken Balaton Sound könnyűzenei programsorozat mindvégig promótálásra került, s ezáltal osztrák fiatalok ezreihez jutott el az üzenet, hogy a Balatonon egyszerre lehet nyaralni és bulizni. Az ausztriai turisztikai külképviseletek kooperációjában nemrégiben elkészült a „Világ legszebb strandjai" című tematikus kiadvány, amelybe Magyarországról 3 strand, illetve desztináció került bele, első helyen természetesen a balatoni strandokra helyezve a hangsúlyt. Az MT Zrt. sajtóaktivitásának köszönhetően az elmúlt hetekben és a következő időszakban olyan neves osztrák médiumokban jelent, illetve jelenik meg turistacsalogató cikk a Balatonról, mint pl: a Wellness, vagy a Pannorama Magazin, a Medianet és a Bezirksblatt hetilapok, illetve a Bahnmax és Onrail turisztikai folyóiratok, amelyeknek köszönhetően milliós olvasótábor értesülhet arról, hogy a nyár a Balatonnál az igazi.

 

Nyugat-Magyarország után az osztrákok által második legkedveltebb magyarországi turisztikai régió a Balaton, ahol az elmúlt évben több mint 55 ezer osztrák turista 205 ezret is meghaladó vendégéjszakát töltött el, amely az összes külföldi vendégéjszakához viszonyítva 14 százalékos részesedést jelent. Az elmúlt 10 évben számottevőn nem változott az osztrák vendégforgalom a magyar tenger partján, sőt a válságos 2009-es évben még jelentősebb növekedés is megfigyelhető volt. Az osztrákok tehát továbbra is szívesen jönnek a Balatonhoz, de egyre többen saját nyaralójukban szállnak meg. A Balaton partján és a környező régiókban mintegy 120 ezer osztrák tulajdonban lévő ingatlan van, amelyek a legóvatosabb becslések szerint is közel 1 millió osztrák vendégéjszakát „szorítanak ki" a kereskedelmi szálláshelyekről. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ található a képviselet honlapján, ahonnan letölthetőek és meghallgathatóak a most futó rádió-spotok is: http://www.ungarn-tourismus.at/multimedia. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

kgradio_arabella

 

Bécsi Duna-prezentáció a VIKING River Cruises zászlóshajójának fedélzetén

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete stratégiai partnerségben a Nemzetközi Duna Marketingegyesülettel (www.danube-river.org) rendhagyósajtótájékoztatót és szakmai workshopot szervezett a bécsi nemzetközi hajókikötőben, a VIKING River Cruises (www.vikingrivercruises.com) hajótársaságMS Primadonna nevű zászlóshajójának fedélzetén. A rendezvény célja, a soros magyar EU-elnökség ideje alatt elfogadott Duna-térség stratégia turisztikai vonatkozásainak gyakorlati szempontból való megismertetése volt az osztrák turisztikai szakmával és az ausztriai média képviselőivel. A rendezvényen megjelent mintegy 50 meghívott turisztikai szakember és újságíró átfogó tájékoztatást kapott Prof. Skofftól, a Duna Marketingegyesület elnökétől Duna-térség stratrégia szerepéről és a benne rejlő lehetőségekről, s a stratégiai dokumentum végrehajtásának ütemezéséről. Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője előadásában a Duna turisztikai hasznosításának gazdasági jelentőségéről beszélt, megemlítette, hogy csak Budapesten éves szinten mintegy 80 millió eurót költenek a folyamjáró hajókkal érkező utasok. A sajtótájékoztató keretében bemutatásra került Budapest német nyelven frissen megjelent turisztikai információs-füzete (Budapest Guide), amely már arculatában is hordozza azt az üzenetet, hogy fővárosunk turizmusának és imázsának markáns eleme a Duna. A sajtótájékoztatót követő szakmai workshopon konkrét turisztikai projektek kerültek megvitatásra, valamint csoportos „háznézésre" is sor került a MS Primadonna fedélzetén. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok/hirek. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

VikingViking2

 

Szezonnyitó Magyarország prezentáció a legnagyobb osztrák tour-operátorok részére

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete több más turisztikai képviselettel közösen tartotta nyári szezonnyitó partner-partiját, amely Bécs egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén a Summerstagen (www.summerstage.co.at) került megrendezésre, június 30-án. A bécsi fiatalok körében is rendkívül közkedvelt helyszín jó lehetőséget adott arra, hogy az MT Zrt Magyarország trendi, fiatalos turisztikai vonzerejét és arculatát prezentálja a meghívottaknak. Az eseményen közel 300 vendég vett részt: az ausztriai turizmus és szaksajtó teljes vertikuma képviseltette magát, s jelen volt valamennyi maghatározó piaci szereplő, mint például a Railtours Austria (www.railtours.at), Blaguss (www.blaguss.at), Neckermann (www.neckermann-reisen.at), Ruefa (www.ruefa.at), TUI (www.tui.at), Dertour (www.dertour.at), Mondial (www.mondial.at), az osztrák Utazási Irodák Szövetségének (www.orv.at) elnöke és még több százan mások. Az egész estét betöltő és hajnalba nyúló rendezvényen Kovács Balázs, az MT Zrt ausztria külképviselője, illetve a Corps Touristique Austria (www.corps-touristique.at) alelnöke a sajtó számára bemutatta az ausztriai külképviseletek kooperációjában megvalósuló, a „Világ legszebb strandjai" című tematikus kiadványt, amelybe Magyarországról 3 strand, illetve desztináció került bele (Balaton, Velencei-tó/Sport Beach, Tisza-tó/Eurostrand). A rendezvény informális részén a jó hangulatról az „MT Zrt-s DJ-k" gondoskodtak. Mint ismert Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai forráspiaca, s a relációból az elmúlt három évben dinamikus vendégforgalom-növekedést mutatnak a statisztikák. Bár Ausztria klasszikusan B2C piac, ahol nagy szerep hárul a nagyközönségi kommunikációra, az MT Zrt. folyamatosan törekszik új típusú értékesítési csatornák feltérképezésre, s a tour-operátorokkal való együttműködésre. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok/hirek. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

 

2